Hirdetés

52 hüvelykes modellel bővíti Full HD LCD kijelzőinek választékát az NEC

A japán NEC elsősorban nem LCD televízióiról híres, ezért is okozhatott némi meglepetést, amikor a japán vállalat bejelentette, hogy egy 52 hüvelyk képátlójú, Full HD felbontású készülékkel egészítik ki termékkínálatukat.

Ez esetben nem egy hagyományos, nagyszobába szánt modellről van szó, a P521-gyel – mint ahogyan az egész P szériával – elsősorban az üzleti felhasználókat célozza meg a konszern. A bankokban, repülőtereken, plázákban, postán, kórházakban, pályaudvarokon vagy éppen szórakozóhelyeken ugyanis alapvetően másfajta követelményeknek kell megfelelniük a kijelzőknek.

NEC P521
NEC P521

Emiatt aztán kicsit furcsának is tűnik a 2000:1 kontrasztarány, illetve a 8 millisecundumos válaszidő, ráadásul a maximálisan 700 cd/m²-es fényerőt (120 az ajánlott) sem nagyon tudná kihasználni senki, ha hagyományos, otthoni felhasználásról lenne szó. Ez esetben viszont más a helyzet. Az állítólag meglehetősen masszív, ám mégis kimondottan kecses keretbe zárt NEC P521 a cég közleménye szerint rendkívül jól bírja a strapát, és közel harminc különféle olyan interfésszel rendelkezik, amellyel kapcsolatba léphet más adathordozókkal, illetve perifériákkal.

Az 1920x1080 képpont megjelenítésére képes P521 egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, mintegy háromezer dolláros áron, de elméletileg hamarosan Európában is megvásárolható lesz a helyi képviseleteken, disztribútorokon keresztül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés