Hirdetés

Jön a mobil PCI Express szabvány

A PCI Express ismerős lehet a PC-kből, ám hamarosan a mobil termékeknél is az lesz, mivel a második negyedévben elkészülhet a mobil PCI Express szabvány specifikációja. A PCI-SIG és a MIPI közös projektje a PCI Express 3.0 alapjaira épül, és lehetővé teszi, hogy a PCI Express architektúra működjön a MIPI M-PHY rétegén keresztül. Ezzel a rendszer előnyei kiterjeszthetők az ultramobil termékek számára is.

A mobil PCI Express segítségével az ultramobil eszközök kiegészíthetők különböző modern vezérlővel, mint például IEEE 802.11ac-s Wi-Fi vezérlővel, amit manapság nem egyszerű kivitelezni. Az aktuális M-PHY interfész 2,9 Gbps-os tempóra képes, ami megfelel a legtöbb igénynek, de a következő évben a felület új verziója az 5,8 Gbps-ot is elérheti. Az M-PHY interfészre amúgy is időszerű átállni, hiszen a mobil termékek többsége még a D-PHY tudását kamatoztatja, ám ez a felület csak 500 Mbps-os tempóra képes, továbbá az energiaigénye sem ideális. A PCI Express 3.0 architektúrával kiegészítve az M-PHY réteget komoly előrelépést hoz ezen a területen, így növelhető a készülékek üzemideje is.

A mobil PCI Express implementálásához az adott cégnek PCI-SIG és MIPI tagság is szükséges a megfelelő licencek biztosítása érdekében. Mivel egyelőre a specifikációk érkeznek, így a kész implementációkig hónapok vannak hátra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés