Hirdetés

Játékos billentyűzetek és egerek

CeBIT ide vagy oda a beviteli eszközöket gyártó cégek többsége nem képviselteti magát a németországi kiállításon. A Roccat azonban kivétel, ugyanis az Isku névre keresztelt klaviatúra bemutatása miatt a vállalat kilátogatott a rendezvényre. A rendkívül dizájnos megjelenéssel rendelkező termék tartalmazza a gyártó Talk technológiáját, ami a korábban megjelent Kone[+] egérnek is a része. Ez a protokoll lehetővé teszi, hogy a két periféria kommunikáljon egymással, ami számos lehetőséget nyit meg a felhasználó előtt. Példának okáért megoldható, hogy a billentyűzeten egy gomb nyomva tartásával az egér érzékenysége megváltozzon a precíz célzás érdekében. A funkciók gyakorlatilag folyamatosan bővülnek, és a felhasználó is kreálhat különböző makrókat.

Roccat Isku
Roccat Isku [+]

A 123 billentyűvel felszerelt, kék háttérvilágítást használó eszköz az EasyShift[+] technológiát is támogatja, ami három zónát különböztet meg a billentyűzeten, melyen belül a gombokhoz külön funkciók rendelhetők. A 36 makróbillentyű összesen 180 közvetlenül futtatható utasításra ad lehetőséget, továbbá maximum 5 ilyen profil menthető el a driverben, amelyek valós időben meghívhatók. A Roccat Isku a második negyedévben kerül piacra, az ajánlott fogyasztói ára 80 euró lesz.

Dragon Age II Razer DeathAdder
Dragon Age II Razer DeathAdder [+]

A Razer a Bioware-rel szövetkezett, és számos kiegészítőt jelentettek be a hamarosan megjelenő Dragon Age II játékhoz, mely a rendkívül népszerű első rész méltó utódja szeretne lenni. Hogy ez mennyire sikerül azt még nem tudni, de a perifériákon biztos nem fog múlni a siker. Az egér alapjait a DeathAdder biztosítja, míg a billentyűzet a BlackWidow Ultimate leszármazottja. Az előbbi termék 70, míg az utóbbi 140 euróba fog kerülni.

Dragon Age II Razer BlackWidow Ultimate
Dragon Age II Razer BlackWidow Ultimate [+]

Természetesen nem lenne teljes az élmény a Goliathus Speed Edition egérpad nélkül, ami 355 x 254 x 4 mm-es mérettel rendelkezik, és speciális szövetre alapoz a felülete. Ennek ára 25 euró lesz.

Dragon Age II Razer Goliathus Speed Edition
Dragon Age II Razer Goliathus Speed Edition

Az Xbox 360-nal rendelkező Dragon Age rajongók sem maradnak ki a jóból, de igény szerint a PC-sek is választhatják az irányításra a Razer Onza Tournament Edition névre keresztelt gamepadet. Az USB interfészre csatlakoztatható termék, egy digitális padot és két analóg kart alkalmaz, mely mellé hat digitális, és két analóg gomb társul. Ezért a játékvezérlőért 60 eurót kell majd fizetni.

Dragon Age II Razer Onza Tournament Edition
Dragon Age II Razer Onza Tournament Edition [+]

A Razer természetesen arra is gondolt, ha a felhasználó hordozni szeretné a kiegészítőit. Ebben nyújt segítséget a Messenger Bag, ami teljesen vízálló kialakítást kapott, és elég hely van benne egy notebook elhelyezésére is. A dizájnos táska 90 euróba fog kerülni. Mondani sem kell, hogy mindegyik Razer termék a Dragon Age II stílusjegyeit viseli. A megjelenésük tavasszal esedékes.

Dragon Age II Razer Messenger Bag
Dragon Age II Razer Messenger Bag

A végére maradt a Trust. A vállalat az Xpress Wireless Keyboard és a MaxTrack Wireless Deskset segítségével nem pont a játékosokat célozza meg, de az újdonságok alkalmasak szórakozásra is. Az előbbi termék egy multimédiás, vezeték nélküli billentyűzet, mely USB interfészre köthető vevőegységet használ, a működéshez pedig két darab AAA elem szükséges. A klaviatúra 10 darab extra billentyűt kínál, és 8 méteres távolságon belül üzemképes. Az Xpress Wireless Keyboard 22 eurós árcédulát kap.

Trust Xpress Wireless Keyboard
Trust Xpress Wireless Keyboard

A MaxTrack Wireless Deskset lényegében az előbb bemutatott billentyűzet kiegészítve egy feketére színezett MaxTrack Wireless egérrel. A két eszköz közös USB adaptert használ, továbbá a csomagban megtalálható a működéshez szükséges két darab AAA és egy AA elem. A szett ajánlott fogyasztói ára 26 euró lesz.

Trust MaxTrack Wireless Deskset
Trust MaxTrack Wireless Deskset

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés