Hirdetés

Ismét mechanikus billentyűzet a láthatáron: debütált a Mionix Zibal 60

Az utóbbi hetekben ismét kezdenek szaporodni a vérbeli játékosoknak szánt, mechanikus gombokkal ellátott billentyűzetek. Ezeket általában azért szeretik jobban a játékosok, mert ahogy az egér klikkjénél, a gomblenyomás itt is jobban hallható, érezhető.


[+]

A svéd Mionix cég is ezek alapján készítette el Zibal 60 névre keresztelt beviteli eszközét. A piacon fellelhető társaihoz hasonlóan a Zibal se lett egy pehelysúlyú szerkezet: tömege 1,56 kilogramm, mérete pedig 44,4 x 20,6 x 4,4 mm; valamint 1,6 mm-es acél kerettel és eltávolítható csuklótámasszal látták el. A vezetéke 1,55 méter hosszúságú és természetesen fonott szigetelést kapott. A billentyűk a Cherry MX mechanikus kapcsolóit használják, melyek érintkezői 18 karátos arany bevonatúak és 50 millió leütést bírnak, a feliratok pedig lézer gravírozással készülnek. Gémer billentyűzetről lévén szó akár hat egyszerre lenyomott gomb jeleit is képes feldolgozni.


[+]

Mindegyik gomb külön világítással rendelkezik, aminek fényerőssége három szinten állítható, valamint három mód használható: ki, be és csak WASD megvilágítás. Került rá továbbá 2.0-s USB hub és hangkivezetés is, a csomagban pedig gomb-eltávolító célszerszámot is találhatunk. Két év garanciával 150 dolláros (és eurós) áron lesz kapható, érkezése pedig júniusra várható.

Előzmények

Hirdetés