Hirdetés

A Razer Hydra bevezeti a mozgásérzékelős mókát a PC-n is

Bizony sok PC-s játékos irigyli a Nintendo Wii, az Xbox 360 és a Playstation 3 mozgásérzékelős vezérlőjét, melyek egészen új élményt kínálnak a játékokban. A Razer felfedezte az igényt a PC-s piacon is, és kifejlesztették a Hydra névre keresztelt játékvezérlőt, mely lényegében az önfeledt mozgásérzékelős mókát valósítja meg a számítógépeken.


(forrás: TechConnect) [+]

A Razer Hydra egy csomag, mely két vezérlőből és egy alapszenzorból áll, mely a mozgást érzékeli. A technológia mágneses alapokon nyugszik, ami a gyártó szerint nagyon precíz letapogatást tesz lehetővé, így a rendszer érzékeli az 1 mm-es elmozdulást és az 1 fokos elfordulást is. A csúszásgátló anyaggal bevont vezérlők egy analóg kart, négy gombot és egy ravaszt kínálnak.


(forrás: TechConnect) [+]

Természetesen ez a fajta játékvezérlő ritkaság a PC-s piacon, sőt konkrétan egy ilyen termék sincs, így a játékokat nem igazán készítették fel a mozgásérzékelős kontrollerekre. A Razernél tisztában vannak ezzel, ezért együttműködnek a fejlesztőkkel a Hydra támogatása kapcsán. Az alapcsomag mellett érkezik egy speciális kiadás is, ami tartalmazza a nemrég megjelent Portal 2 című játékot, amihez a Valve egy speciális kiegészítőt fog biztosítani, mely igénybe veszi az új termék képességeit. A gyártó ezenkívül még 125 játék támogatásáról beszél, ám a részletekről csak később hull le a lepel.

A Razer Hydra forgalmazása júniusban kezdődik, de a speciális, Portal 2-t tartalmazó csomag már előrendelhető 140 eurós árazás mellett. Az alapcsomag várhatóan pár euróval olcsóbb lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Előzmények

Hirdetés