Hirdetés

Játékokkal lephetik meg egymást karácsonyra a Wii-tulajok

Egész biztosan nem csökken idén karácsonyig a Nintendo nagy sikerű Wii konzoljátékának eladási ára – nyilatkozta a vállalat elnöke az AP hírügynökségnek. Iwata Satoru az interjúban elmondta, hogy a cég örül, ha idén minden vevőt ki tud szolgálni (emlékezetes, hogy a konzol a tavalyi ünnepi szezonban több régióban hiánycikk volt), még mindig akkora az érdeklődés a mozgásérzékelős kontrollerrel ellátott játékra, melyből kevesebb mint egy év alatt nagyjából 13,5 millió példány fogyott. Az árcsökkentés ezért egyáltalán nem indokolt, ugyanakkor ha egy akció révén jelentősen erősödne a kereslet, az újabb, a tavalyihoz hasonló készlethiányhoz vezethetne.

A cégvezető mostani nyilatkozatával egyszersmind megerősítette az amerikai regionális központ igazgatóhelyettesének két hete elhangzott szavait. George Harrison akkor arról tájékoztatta a Reuters hírügynökséget, hogy a Wii ajánlott fogyasztói ára belátható ideig változatlanul marad 249 dollár az Egyesült Államokban, a konzol ugyanis ezen az áron is olyan jó vételnek bizonyul, hogy a legtöbb szállítmányt azonnal elkapkodják.

Az ominózus nyilatkozat óta eltelt két hétben ugyanakkor a nextgen konzolpiac másik két szereplőjének háza táján komoly mozgolódás volt, így a Microsoft a múlt héten útnak indította az alkalmi játékosoknak szánt Xbox 360 Arcade konzolt, mely ráadásul pont a Wii célközönségét igyekszik elérni. A Sony közben gyakorlatilag mindegyik régióban csökkentette a PlayStation 3 árát, és Európában bevezetett egy olcsóbb, de némileg butább változatot, mely a tengerentúlon a hét végén debütál.

A Wii-tulajoknak jó hír, hogy a Nintendo hamarosan új funkcióval bővíti a Virtual Console on-line szolgáltatást, így az ezen keresztül elérhető játékokkal nemsokára meg is ajándékozhatják egymást a konzol vásárlói. A Virtual Console rendszeren letöltésre felkínált címek a jelenlegi feltételek szerint csak azzal a géppel játszhatók, amellyel a vásárlás történt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés