Eddigi pályafutásának legjobb hónapját zárhatja a PlayStation 3

A megjelenés első pár hetét leszámítva nem volt akkora a kereslet a Sony harmadik generációs PlayStation konzolgépére, mint most novemberben – erre a következtetésre lehet jutni több piackutató egymással egybecsengő adatait elemezve. A siker kulcsa alighanem az az új, olcsóbb modell által elindított árcsökkentési hullám, mely először Európát érte el október derekán, november elejére pedig a tengerentúlon és Japánban is éreztette hatását. A szigetországban ennek eredményeként a mögöttünk álló négyhetes időszakban több PlayStation 3 fogyott, mint Nintendo Wii – ez mindeddig példa nélkül álló eset, és annak fényében különösen figyelemreméltó fordulat, hogy október záróhetében a japánok még az Xbox 360-ból is többet vásároltak, mint a Sony gépéből.


A japán piacra szánt új PlayStation 3

Az Enterbrain kimutatása szerint a november 25-ével záródó négyhetes intervallumban 183 217 PlayStation 3 konzolt adtak el Japánban, miközben ugyanennyi idő alatt 159 193 Wii-t értékesítettek. Az Enterbrain az Xbox 360 konzolok forgalmáról nem készített összesítést, azt egy másik piackutató, a Media Create heti jelentései alapján nagyjából 26 000 darabra lehet becsülni. Szintén a Media Create kimutatásaiból lehet következtetni arra, hogy a PlayStation 3 bár a novemberi összesítettben jobban szerepelt, mint a Wii, tartós trónfosztásról egyelőre korai lenne beszélni. A legfrissebb adatok szerint az utolsó héten újra a Nintendo Wii-je vezetett Japánban; a mozgásérzékelős kontrollerrel ellátott konzolból ez idő alatt 54 362 fogyott, miközben a PlayStation 3-ból 50 546-ot értékesítettek.

Japánban egyelőre továbbra is a kézi (angolul handheld) konzolok a legnépszerűbbek; a Media Create utolsó heti listáján a Nintendo DS Lite áll az élen 116 694 eladott példánnyal, mögötte messze lemaradva következik a Sony PlayStation Portable 75 027 értékesítési darabszámmal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés