Hirdetés

Zsebméretű hordozható lejátszó az Icootól

Az érintőképrenyős hordozható lejátszók, más néven portable media playerek (azaz röviden PMP-k) körülbelül ott tartanak most, mint az MP3-lejátszók jó néhány éve. Gyakorlatilag boldog-boldogtalan fejleszt ezen a területen, a legnagyobbaktól kezdve, egészen a távol-keleti garázsgyártókig. Ennek megfelelően rengeteg a selejt a piacon, de azért – mivel itt a szemnek is nagy szerepe van a termékek megítélése során – a sok kacat a legtöbbször szerencsére megáll a kétes eredetű piacoknál, webáruházaknál.

Az Icoo új terméke pusztán a tudását nézve úgy tűnik, hogy nem ebbe csoportba tartozik, hanem magasabb minőséget képvisel. Az M100HDC típusjelzésű modell sok vetélytársánál ugyan kisebb kijelzővel rendelkezik, de cserébe legalább könnyen hordozható. A 4,8 hüvelykes, 16 millió szín megjelenítésére képes TFT kijelző 800x480 képpont megjelenítésére képes, ami ekkora méret mellett kimondottan kecsegtetően hangzik.

A készülék az MKV és a MOV kiterjesztésű audiovizuális tartalmak mellett többek között a RMVB, RM, AVI, MP4 és MPG fájlokkal is elboldogul. Sőt, ha a felhasználó úgy véli, hogy kicsit kicsi neki a képernyő, akkor a tévéjére is rádughatja a kütyüt, és így az azon tárolt tartalmakat 1366x768-as felbontáson bámulhatja.

Ma már nem olyan nagy kunszt, ha egy készülék képes az úgynevezet OTG funkcióra. Ekkor a plug & play USB eszközök (pl. fényképezőgép, kártyaolvasó) rácsatlakoztathatók, tartalmuk egy gombnyomással rámásolható, tehát, ha azokon elfogyott a hely, akkor a médialejátszónk adattárolóként is funkcionálhat.

Az is alapelvárás, hogy ezek az eszközök képesek legyenek pusztán muzsikaszót szolgáltatni az értő füleknek. Az M100HDC az MP3, WMA, WAV, FLAC, APE, AAC, és OGG audiofájlokat gond nélkül lejátssza. Sőt, nem meglepő módon digitális képkeretként is használhatjuk, ha ahhoz támad kedvünk, hiszen a JPG, BMP, PNG, GIF kiterjesztésű képfájlokat dalolva megjeleníti. A gyártó szerint e-bookként és az integrált tunernek köszönhetően FM rádióként is funkcionálhat, sőt akár diktafonként is tekinthetünk rá, hiszen felszerelték mikrofonnal is. Az irányítás meglehetősen egyszerűnek tűnik, hiszen az érintőképernyőket nem szokták túlbonyolítani, ráadásul a kanapéról is vezérelhetjük a terméket egy távirányító segítségével.

A tárolókapacitása a felhasználó igényeitől függ, ugyanis 128 megabájtostól 8 gigabájtosig bármilyen SD kártyával megtömhetjük. Az Icoo M100HDC annyira forró és friss, hogy egyelőre még ára sincs, de ismerve a kínálatot nem kérhetnek majd érte olyan eget rengetően sokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Icoo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés