Hirdetés

Új Walkman-szériát dob piacra a Sony

Új, kisméretű és egyszerűen kezelhető Walkman zenelejátszókat hoz Európába augusztusban a Sony. Az NWD-B100 sorozat tagjai MP3 és WMA formátumú fájlokat kezelnek, másolásvédelem nélkül. A beépített flashmemória USB 2.0 interfészen keresztül tölthető fel, akárcsak a legfeljebb 12 órányi zenehallgatást biztosító akkumulátor. Az eszközre mentett zenéket meg lehet hallgatni egyes, USB porttal ellátott Sony hifi-rendszereken is.

Az NWD-B103 jelű típus 1GB, az NWD-B105 pedig 2 GB memóriával bír, ha a típusjel végén F betűt látunk, az arra utal, hogy FM rádióvevő is került a készülékbe. Az NWD-B100-asok mindegyike használható diktafonként is, a hangot háromféle bitrátával, MP3 formátumban rögzítik; a rádiós változatokkal hasonlóképp vehetők fel műsorok. A hangzást az equalizer egyéni vagy hatféle gyári beállításával lehet javítani.

A zeneszámok átmásolását a lejátszóra egy beépített, külön telepítést nem igénylő szoftver is segíti, mely a Windows által zenetárként számon tartott mappát kutatja át; ha a másolásra kijelölt fájlmennyiség meghaladja a Walkman befogadóképességét, automatikusan az újabbakat sorolja előre. Lejátszáskor (ID3 címkéket előfeltételezve) dalcím, előadó, album alapján is keresgélhet a felhasználó, a kezelést háromsoros LCD kijelző teszi egyszerűbbé. Az NWD-B100-asok mérete 25 x 89 x 14 mm, tömegük 30 gramm.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés