Hirdetés

Sokoldalú Freecom médialejátszó

A Freecom újabb önállóan működő, de akár hálózatra is kapcsolható médialejátszót dobott piacra. A MediaPlayer-350 fő újdonsága, hogy vezetékes Fast Ethernet portja mellé egy 802.11g szabványú Wi-Fi interfészt is kapott, de a rendelkezésre álló tárkapacitás és a nagy felbontású videók támogatása terén is továbbfejlődött.

A készülékbe épített 3,5 hüvelykes IDE merevlemez USB 2.0 porton keresztül egy számítógépről közvetlenül feltölthető, ám elérhető hálózati tárolóegységként is. USB hostjának köszönhetően a rákapcsolt pendrive-on vagy külső merevlemezen lévő médiafájlok lejátszására is mód van. Persze nem csupán a helyben tárolt tartalmak kezelésére képes, a hálózatban megosztott tartalmakat AV-streamként fogadja.

A MediaPlayer-350 számos formátumot ismer; lejátszik többféle konténerbe csomagolt MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 (DivX, XviD is), WMV9 videókat, MP3, OGG Vorbis hanganyagokat, és alkalmas JPEG képek megjelenítésére is. Normál felbontású képjeleket kompozit és S-Video kimenetén továbbít, míg nagy felbontású anyagok visszaadásához komponens (1080i felbontásig) vagy DVI (1080p felbontásig) port vehető igénybe. Hang számára analóg sztereó (RCA), valamint digitális 5.1 csatornás (optikai, koaxiális) kimenetek állnak rendelkezésre.

Az 57 x 150 x 185 mm-es készülék kezelését az előlapi gombokon kívül távirányító és képernyőmenü teszi egyszerűvé. A MediaPlayer-350 lejátszó 250, 400, illetve 500 GB-os merevlemezzel 299, 349, illetve 399 euróba kerül. Azok számára, akik csak a hálózati médialejátszó funkciót akarják használni, vagy később maguk építenének be winchestert, a gyártó 199 euróért kínálja a saját tárhely nélküli eszközt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés