Hirdetés

Intel 945 chipsetes Biostar alaplapok

A Biostar is piacra dobta saját i945 chipsetes alaplapjait, amelyek az LGA775 tokozású Pentium 4 és Celeron processzorok mellett már támogatják a kétmagos Pentium D-ket is, és processzortól függően 533, 800 vagy 1066 MHz-es FSB-sebességet biztosítanak.

A gyártó I945P-A7 jelzésű lapjának négy foglalatába legfeljebb 4 GB összkapacitású DDR2 memóriamodulok helyezhetők, bővítőkártyák számára három PCI, két PCI Express x1 aljzat áll rendelkezésre. Külön említendő a grafikus kártyák részére fenntartott két PEG sín, ahol a második aljzat vezetékezését feltehetően itt is a déli híd felől oldották meg. A lapra hat IDE és négy Serial ATA meghajtó kapcsolható, hálózati kommunikációt egy Gigabit Ethernet vezérlő tesz lehetővé. A Realtek ALC882 kodek egyszerre két audiofolyamot képes kezelni, az egyik 7.1 csatornás, térhangzású HD audiostream lehet, míg a másik hagyományos sztereó hang. A lap szolgáltatásait a BIOS helyreállítását lehetővé tevő BootBlocker, illetve a tuningot segítő WarpSpeeder funkciók kerekítik le.

Míg az előbbi teljes ATX méretű lap, addig az integrált GMA950 grafikával ellátott, miniATX formátumú I945G-M7 a kompaktabb rendszerek felé kacsingatóknak lehet jó választás. Nagyobb testvéréhez képest ugyanakkor majdnem mindenből kevesebbet kínál: PCI aljzatból kettő, PCIe x1-ből egy és PCIe x16-ból is egy került rá, a négy SATA port megmaradt, de mellettük egyre fogyatkozott az IDE-csatornák száma, míg a hangchip 5.1 csatornásra szelídült – az SPDIF kimenet ugyanakkor itt is rendelkezésre áll.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés