Hirdetés

Intel 945 chipsetes alaplapok az MSI-től

Az MSI is bemutatta az Intel múlt héten debütált 945G és 945P chipkészleteire épülő új alaplapjait. Elsőként a Neo Platinum széria két tagja rajtolt el, amelyek természetesen legfeljebb 1066 MHz rendszerbusz-sebességű, LGA775 tokozású – akár kétmagos – processzorokat fogadnak; négy-négy memóriafoglalatukba pedig hivatalosan legfeljebb DDR2-667 sebességű RAM-modulok ültethetők, maximum 4 GB összkapacitában.

A 945G északi híddal szerelt típus GMA950 grafikus magot is tartalmaz; közös azonban a két lap déli hídja: a Matrix RAID funkcionalitást biztosító ICH7R. Erre négy Serial ATA II port és egy IDE-csatorna csatlakozik, ám utóbbit plusz két IDE-csatornával a VIA VT6410 RAID-vezérlő egészíti ki.

Bővítőkártyák számára egy PCI Express x16, két PCI Express x1, valamint három PCI aljzat kínálkozik; a három Firewire és a nyolc USB 2.0 kapu mindkét modell elmaradhatatlan tartozéka. Az alaplapok nyolccsatornás, 24 bit/192 kHz mintavételezésű hanggal szolgálnak, amely a Realtek ALC882M chip érdeme; a hálózati kommunikáció feladata egy Gigabit Ethernet vezérlőre hárul. A gyártó a DOT 3 tuningfunkcióval jár a túlhajtók kedvében, ennek fényében nem meglepő a CoreCell lapka jelenléte sem.

Azóta történt

  • Újabb tíz Intel konfiguráció

    Időről időre visszatérő gépösszerakós árpróbánkban ezúttal tíz Intel-alapú rendszer szerepel – a heti aktualitások társaságában.

  • Intel 945 chipsetes Biostar alaplapok

    ATX lap két videokártya-foglalattal és miniATX lap integrált grafikával.

  • Piacon a GeForce 7

    Üdvözöljük az Asus és az Abit aktuális alaplapjait, a Thermaltake új házait, és mérlegre tesszük a csúcskategóriás grafikus kártyák sorsát.

  • Alaplapdömping

    Terítéken az Intel 955/945-ös alaplapjai, olcsó processzorhűtők, házak és néhány kiegészítő.

Előzmények

Hirdetés