Hirdetés

In Win 901 alumínium-üveg számítógépház Mini-ITX alapokhoz

Az In Win a tavalyi évben már kísérletezett az üveg használatával a számítógépházaknál, sőt már kész termék is található a kínálatukban, ahol ezt az anyagot használták fel a mutatósabb külső érdekében. Ez a tavaly novemberben bemutatott, egyszerűen csak 904-es számozást viselő ház, mely természetesen nem kizárólag üvegből készült, hanem párosították a másik közkedvelt alapanyaggal, az alumíniummal. Ám míg a 4 milliméteres alumínium teherviselő vázból és színezett biztonsági (edzett) üveg oldallapokból álló 904 normál ATX méretű alaplapokra volt felkészítve, addig a frissen bemutatott, 350 x 173 x 400 milliméteres méretekkel megáldott 901 kizárólag Mini-ITX deszkákat fogad.


[+]

A dizájn alapvetően nem változott, a 901 esetében megtartották a 904 letisztult megjelenését és az alsó részbe bújtatott, oldalról hozzáférhető nyílást, ahova az optikai meghajtó tálcája nyílhat, illetve ahonnan az "előlapi" csatlakozók (USB 3.0-s portok és audiojack aljzatok) is hozzáférhetők. Megmaradt a hátlapi takarólemez is, mely elrejti a szem elől a hátoldali kivezetéseket és a kábelrengeteget, kvázi rendezettebb látványt nyújt, csupán az alul elhelyezett, normál méretű ATX tápegység csatlakozója és szellőzőrostélya látszik ki.


[+]

Ami a helykínálatot illeti, a szűkösebb belső tér miatt a hagyományos fizikai méretekkel rendelkező 5,25"-os helyet elhagyták, így kizárólag "slim" optikai meghajtó építhető be. A 3,5/2,5"-os tárolók számára is használható EZ-Swap modulból egy pár áll rendelkezésre, míg a fixen beszerelhető 2,5"-es eszközökből szintén egy párat fogad a ház.


[+]

A rövidebb és keskenyebb kialakítás érinti a CPU-hűtő magasságát, a beszerelhető VGA hosszát és a ház szellőzéséért felelős ventilátor méretét is. A CPU 130, a VGA 300 milliméterig nyújtózkodhat, a hátsó ventilátor mérete pedig 140 helyett 120 milliméterben maximalizálták – ez utóbbi meghatározza egy eseteleges kompakt vízhűtés radiátorának maximális méretét is.

Az In Win 901-et 190 dollárt kér a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés