Hirdetés

Girbegurba, de érdekes lett az In Win üveg oldallapos, nyitott S-Frame háza

Az In Winnél számtalanszor bebizonyították már, hogy szeretnek az extrém megjelenés és a használhatóság határán egyensúlyozni. Lényegében a Computexen bemutatott S-Frame esetében is erről van szó, ami nem véletlenül kapta ezt a fantázianevet; ezzel utal a kacskaringósra hajlított lemezekre, amelyek központi elemét adják a dizájnnak.


[+]

A vállalat nyitott házkoncepciójába tartozó S-Frame egyetlen 4 milliméter vastag alumínium lemezből készül, amit először a szükséges helyeken megvágnak, majd a végleges formára hajlítanak. A ház külseje kétszeres felületkezelésen esik át, így ennek köszönhető az is, hogy lemezek felpolírozott élei élénkpiros színben pompáznak, míg a nagyobb felületek sötétek, szálcsiszolt mintázattal. Erre a vázra kerülnek fel a biztonsági üvegből készített oldallapok, aminek használatával kapcsolatosan már van némi rutinja a gyártónak.


[+]

Egy nem szokványos kinézetű ház belseje sem lehet szokványos. A microATX és ATX méretű alaplapokat fogadó S-Frame hátuljába, függőleges pozícióba rejthető a tápegység, és négy darab 2,5 vagy 3,5"-es adattároló fiókját is próbálták érdekesen elhelyezni - így félig átlógnak a hátoldalra. A belső tér kellően tágas, így akár 340 milliméter hosszú VGA-k behelyezése sem lehetetlen feladat, míg alulra legfeljebb három darab 120 milliméteres ventilátor vagy ezzel megtámogatott 360 milliméter hosszú radiátor kerülhet.

In Win S-Frame felülnézetből
In Win S-Frame felülnézetből [+]

Aki a hagyományos léghűtést részesíti előnyben, az sem panaszkodhat, ennek felhelyezésére ugyanis 195 milliméter áll rendelkezésre. Ennél több szélgép elhelyezésére nincs lehetőség, de a nyitott kialakításból kifolyólag nincs is rá szükség, hiszen a meleg levegő felül szabadon távozik, aminek következtében alulról folyamatosan érkezik a hűvös levegő-utánpótlás. A négy USB 3.0-s aljzatot és két darab 3,5 mm-es jacket tartalmazó I/O csatlakozópanel sem maradt le, ami ezúttal oldalra került a bekapcsolás és reset gombbal egyetemben.

A 560 x 313 x 755 mm-es méretekkel rendelkező és mintegy 17,41 kilogrammot nyomó In Win S-Frame áráról egyelőre nincs információ, de valószínűleg nem lesz olcsó, főleg nem az első 500 darab, ami sorszámozott lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés