Hirdetés

Alumínium és üveg nászából született az In Win 904 háza

Az In Win mérnökei egy ideje már rá vannak állva a különleges házakra és az alumínium használatára, de a Toú névre hallgató alkotásuk után egy új anyag, a biztonsági üveg is a képbe került. Ezt felhasználva készült a 904-es számot viselő 490 x 192 x 490 milliméteres mértekkel rendelkező ATX kasztni is, aminek alapját a jól bejáratott, egyetlen 4 milliméter vastagságú lemezből hajlított szálcsiszolt alumínium adja, melyre színezett biztonsági üvegből készült oldallapok csavarozhatók fel.


[+]

Ha mindez nem lenne elég, a dizájnerek a végtelenül letisztult megjelenítést tartották szem előtt. Az előlapon nem éktelenkedik 5,25" méretű egységek fogadására alkalmas rekesz, sőt még ajtó sincs, ami ezt eltakarná. Ehelyett az optikai meghajtó a ház aljába pakolható, tálcája pedig a oldalról hozzáférhető nyitott rekeszbe nyílik, de ugyanitt kapott helyet a szintén oldalról támadható, USB 3.0-s és audiocsatlakozót rejtő I/O panel is.

A hátoldalt is egy külön lemezzel takarták el, hogy a hátlapi csatlakozókból kilógó kábelrengeteg ne legyen szem előtt, ehelyett egy kivágáson keresztül rendezett formában vezethetők ki a szükséges "madzagok". A belső végleges kialakítását is a kábelek optimális, láthatatlan elvezetése motiválta, ebből fakadóan a tárolók számára fenntartott három darab 2,5 és 3,5 colos kivehető rekesz kialakítása is olyan, hogy a csatlakozók az alaplaptálca mögé néznek, továbbá majdnem hasonlóképpen oldották meg az alul (az optikai meghajtó felett) elhelyezett tápegység kábeleinek elvezetését is.


[+]

A rendelkezésre álló hely bizonyos mértékben korlátozott: a 940-es akár 360 milliméter hosszú VGA-t is képes elnyelni, de CPU-hűtőből például már csak 145 milliméter magasságú darabok jöhetnek szóba. Opcionálisan vízhűtés is használható, ám ennek radiátora nem belülre, hanem a hátoldali kimeneteket takaró külső lemezre szerelhető fel. A szellőzés két légkavaróra korlátozódik,  az előlap mögé 120/140 milliméter átmérőjű ventilátor szerelhető (gyárilag mágneses rögzítésű porszűrővel kiegészítve), a hátoldalon pedig egy 90 milliméteres szélgépnek van hely kialakítva.


[+]

Az In win 940 a jövő hónap elején debütál 180 eurós vételár mellett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés