Hirdetés

Idén Otthon nélkül maradnak a PlayStation 3-tulajdonosok

Hónapokkal elhalasztják a Sony új generációs konzolgépére fejlesztett, Home néven érkező, közösségi alapokra építkező online valóságszimulátorának premierjét, mely a várakozások szerint számottevő mértékben élénkítette volna az ünnepi szezonban a PlayStation 3 játékgépek konkurensekhez mérve meglehetősen gyér forgalmát. A teljes 3D-s látványvilágot nyújtó, leginkább a Second Life-hoz hasonlítható Home-nak eredetileg idén ősszel kellett volna megjelennie, a premierre azonban legkorábban csak a jövő év elején kerülhet sor. A Sony Computer Entertainment (SCE) vezetője a szolgáltatás minőségének további javításával indokolta a késést.


Egy nappali a Sony virtuális otthonában

„A Home az egész világon igénybe vehető rendszer lesz, melynek funkciók széles tárházát kell nyújtania Japánban, az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában egyaránt” - mondta a tegnap kezdődött Tokyo Game Show rendezvényen tartott beszédében Hirai Kazuo, az SCE első embere. „Olyan szolgáltatást szeretnénk indítani, amely a világ minden táján élő emberek igényeit kielégíti” - tette hozzá a cégvezető.

Idén is Xbox Xmas?

A Sony a Home megjelenésének elhalasztása miatt keletkezett űrt néhány ősszel érkező húzócím segítségével próbálja betömni, a talán legjobban várt exkluzív PlayStation 3 játéknak számító Metal Gear Solid 4 azonban az ünnepi szezont éppen lekésve, csak a jövő év első hónapjaiban érkezik. Közben az augusztusi árcsökkentések révén szárnyaló eladásokat produkáló Xbox 360 portfóliója napokon belül egy rendkívül várt, erősen sztárolt játékprogrammal egészül ki; jövő héten érkezik a Halo sorozat harmadik epizódja, melynek olyannyira hangsúlyos szerepet szán a Microsoft, hogy a premierre egy egyedi külsejű konzolgépet is útjára bocsát a rajongóknak Xbox 360 Halo Edition néven.

A rendezvényen eddig nem esett szó a PlayStation 3 konzolgépek árváltozásáról, illetve újabb modell bevezetéséről, igaz, elemzők szinte biztosra veszik, hogy a PS3 ára még idén csökkenni fog, egyes magukat jól értesültnek tartó források pedig nemrég arról számoltak be, hogy belátható időn belül érkezhet egy olcsóbb, 40 gigabájtos merevlemezt tartalmazó alapmodell.


Újra rezeg a hatirányú

A Tokyo Game Show-n bejelentették ugyanakkor, hogy DualShock 3 néven új kontroller kerül forgalomba a PS3-hoz – először idén novemberben Japánban, jövő tavasszal pedig Amerikában és Európában. A vezérlő külsejét tekintve szakasztott mása lesz a jelenleg a konzollal együtt szállított és külön tartozékként is megvásárolható SIXAXIS-nek, az új modellbe azonban belekerül (pontosabban visszakerül) a visszacsatolásos elven működő vibrációs motor, mely részben jogi huzavonák, részben technikai problémák miatt maradt ki az eredeti változatból a konzol tavalyi rajtjánál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés