Hirdetés

HP Passport 1912nm Internet Monitor publikus felhasználásra

Publikus használatra szánt számítógépekkel sok helyen találkozhatunk: hotelek előcsarnokában, reptereken, várókban, sőt egyes nagyvállalatoknál előfordulhat, hogy a portán is ki van helyezve 1-1 ilyen masina. Az elsősorban internetezésre és multimédiás feladatokra, valamint tájékoztatási feladatkörre szánt számítógépeknek, illetve azok gyártóinak sokrétű követelményrendszernek kell megfelelniük. A legfontosabb, hogy a hardver legyen minél egyszerűbb felépítésű, ne igényeljen sűrű karbantartást (szoftveres téren sem), illetve bekerülési és üzemeltetési költségük is legyen alacsony. A HP legújabb masinája, a Passport 1912nm Internet Monitor ezeknek a követelményeknek kíván megfelelni.


[+]

A hardver lényegében egy 18,5"-es All in One PC-re hajazó házba került, azonban érintőképernyős képességek nélkül. Másik érdekesség, hogy belsejében nem x86-os, hanem ARM architektúra, konkrétan egy kétmagos (Cortex-A9) Texas Instrument OMAP4430 SoC (45 nm, 1 GHz) dolgozik 1 GB alacsony fogyasztású LPDDR2 modulokkal megfejelve. Az említett SoC jó választás az adott feladatkör betöltéséhez, tekintve, hogy a Full HD felbontású videókkal és a Flash animációk gyorsításával is könnyedén megbirkózik, továbbá Imagination Technologies PowerVR SGX540 grafikus magjának nem kihívás a 3D-s számításokat igénylő felhasználói felület megjelenítése sem.


[+]

A fényes keretek közé szorított matt kijelző 1366x768 képpont megjelenítésére képes, statikus kontrasztaránya 600:1-hez, válaszideje pedig 5 ezredmásodperc, mely elegendő arra a feladatkörre, amire szánják. Alapfelszereltség a 4 az 1-ben kártyaolvasó, az 5 darab USB kapu, az integrált hangszórók, illetve az összeállításhoz jár egy egér és egy teljes méretű USB-s billentyűzet is. A teljes konfiguráció maximális fogyasztása 50 watt, de alapjáraton ennél kevesebbel is beéri.


[+]

Az operációs rendszerrel kapcsolatosan részletek nem derültek ki, de a képek alapján valamiféle egyedi, Linux alapú rendszerről lehet szó, mely alapvetően multimédiás fájlok lejátszására és böngészésre van kihegyezve. A HP Passport 1912nm Internet Monitor ára 259 dollár.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés