Hirdetés

Szállingóznak az androidos egybegépek

Az egybegépek piaca egyre nagyobb, és úgy néz ki, hogy ebből az ARM-ra építő gyártók sem szeretnének kimaradni. Ezért is érkezik a SmartDisplay FT103, melyen Android 4.0-s operációs rendszer fut. A 21,5 colos, érintésérzékeny kijelző natív felbontása 1920x1080 pixel, mögötte pedig egy Texas Instruments OMAP4428-as SoC található. Mivel ez egy új lapka, így a képességeit nem lehet pontosan tudni, de annyi biztosnak tűnik, hogy két darab ARM Cortex-A9-es processzormagot rejt, melyek 1 GHz-es órajelen ketyegnek, az IGP szerepét pedig valamilyen PowerVR SGX fejlesztés láthatja el. Az LPDDR2 szabványú rendszermemória kapacitása 1 GB, az adatokat pedig 8 GB-os flashmemória tárolhatja, ami maximum 32 GB-os SD kártyával egészíthető ki.

Az 512,8 x 24,8 x 353 mm-es kiterjedésű, 5 kg-os termék rendelkezik IEEE 802.11g/n-es Wi-Fi, Bluetooth 2.1-es, illetve 10/100-as Ethernet adapterrel, emellett az előlapi webkamera sem hiányzik. Szintén található az újdonságon egy micro HDMI kimenet, két darab USB 2.0-s port, illetve a szokásos hangkimenetek, melyeket a 2 wattos összteljesítményű sztereó hangrendszer egészít ki. Akkumulátor természetesen nincs masinában.


[+]

Maga az egybegép egyébként monitorként is funkcionálhat, így egy külön PC-vel is meghajtható. Az érintésérzékeny kijelző felbontása természetesen nem változik, ám fontos adat, hogy az 5 ms-os válaszidővel rendelkező panel fényereje 250 cd/m², kontrasztaránya pedig 1000:1. További extra, hogy a termékre billentyűzet is köthető, amivel nyilván a gépelést lehet megkönnyíteni, hiszen erre a feladatra egy érintésérzékeny kijelző még mindig nem túl komfortos.

A Kouziro SmartDisplay FT103 már elérhető Japánban. Vételára az Egyesült Államok valutájára átszámítva 437 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés