Hirdetés

Elsőként a HD DVD felé nyit a semleges HP

Noha először a Blu-ray tábort erősítette, mostanra mégis úgy tűnik, hogy inkább a rivális HD DVD szabvány felé húz a nextgen-háborúban magát semleges félnek tekintő HP, mely a múlt héten jelentette be, hogy még idén piacra dobja első kék lézeres olvasóját. A HD100 típusú készülék a hasonló PC-s eszközök között egyedülálló lehet, a drive ugyanis külső házban kap helyet – azaz az Xbox 360 HD DVD-olvasójához hasonló felépítést nyújt majd.

A számítógéppel USB 2.0 interfészen keresztül kommunikáló HD100 tehát csak olvasni tudja majd a HD DVD korongokat, mindemellett hagyományos egy- és kétrétegű DVD-ket, valamint CD-ket is fogad. Az egység maximálisan 2,4-szeres tempóval olvassa a HD DVD-ket (ez hozzávetőlegesen 11 000 kB/másodperces maximális adatátviteli tempót jelent), a DVD-k és CD-k olvasási sebessége rendre 5x és 14x lesz. Az olvasó áramellátása a kiadott sajtóközlemény szerint a számítógép USB portjáról történik majd, ettől függetlenül a csomag része lesz egy tápegység is arra az esetre, ha az interfész által szolgáltatott áram erőssége mégis kevésnek bizonyulna.

A Cyberlink PowerDVD HD DVD Edition szoftverével érkező HD100 az év végén kerülhet a boltokba a tengerentúlon, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni a készülék. A HP optikai egységeinek magyarországi disztribútora egyelőre nem tudott pontos választ adni lapunk azon kérdésére, hogy a HD100 mikor jelenhet meg a hazai szaküzletek kínálatában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés