Hirdetés

Hatalmas gyárat épít a CMC Magnetics

Havonta 40 millió adathordozó készül majd a nyers CD-ket és DVD-ket előállító CMC Magnetics most épülő legnagyobb gyárában, mely egyben a világ legnagyobb optikai adattárolókat előállító üzeme lesz – nyilatkozta büszkén a minap Robert Wong, a vállalat elnöke a tajvani DigiTimes híroldalnak.

A 3,8 hektáros alapterületen, több tízmillió dolláros beruházással épülő gyárban a jövő év első negyedévében kezdődhet meg a termelés. Wong elmondása szerint a minimális profitot termelő írható CD-k gyártását fokozatosan beszünteti a vállalat, az új üzemben ennek megfelelően elsősorban nagy sebességgel írható DVD+R/-R szabványú lemezek készülnek majd, melyek jelenleg a legnagyobb bevételi forrást jelentik a piacon. Amint az összes vonatkozó szabványt véglegesítik, a gyár azonnal kész a jövőre megjelenő nagykapacitású adathordozók gyártására is, így egy üzemben (de természetesen nem egy gyártósoron) készülhetnek majd a HD DVD és Blu-ray korongok.

Robert Wong ugyanitt kijelentette, hogy Tajvanon jelenleg túl sok nyers optikai adattárolókat gyártó cég verseng egymással, ez pedig „nem tesz jót” a piacnak. Wong szerint sokkal előnyösebb lenne, ha csak a három legnagyobb előállító cég létezne a piacon, köztük természetesen a világ legnagyobb gyártójával; az év végi hajrában havonta közel 100 millió nyers DVD-lemezt termelő CMC Magneticsel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés