Hirdetés

Verbatim-hamisítványok: hivatalos megerősítés

Múlt héten lapunk hírt adott arról, hogy egyes feltételezések szerint hamisított, silány minőségű Verbatim DVD-k kerültek forgalomba Magyarországon. Amit akkor még csak feltételezni lehetett, mostanra biztossá vált: megérkezett a gyártó németországi képviseletének hivatalosa álláspontja, mely szerint a cdgrab.hu weboldalon bemutatott, 25-ös csomagban árusított, 8-szoros sebességgel írható, Verbatim márkajelzés alatt forgalomba hozott DVD-k hamisítványok. A közlemény kitér arra is, hogy a vállalat a jövőben minden lehetséges törvényes eszközzel fel fog lépni a hamis adathordozók további árusítása ellen.


Immár nem kérdőjeles - Forrás: cdgrab.hu

A gyártó hivatalos közleményében deklarálja, hogy a következő tulajdonságok együttes jelenléte csakis a hamis adathordozókon, illetve azok csomagolásán lelhető fel:

  • karton: 200 darabos csomagolás 43475-39 kóddal, COO (származási ország) „Made in Taiwan” felirattal
  • 25-ös csomagolás: fekete műanyag alap,
  • a zsugorfólián nincs környezetvédelmi jelzés,
  • a felhasznált papír szürke árnyalatú karton,
  • lemezek: a korongok présforma azonosítója, illetve sorozatszáma „DVD-R” jelzéssel kezdődik.

Azt egyelőre senki nem tudja biztosan, hogy mekkora mennyiségben kerültek forgalomba a hamis lemezek, de óvatos becslések szerint is milliós nagyságrendű tételről lehet szó. A pontos felmérést megnehezíti, hogy legális kereskedelmi forrásokhoz, illetve a feketepiacra egyaránt jutott a hamisítványokból.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés