Hirdetés

Hasznos eszközök a Hamától

A Hama új termékeket jelentett be, melyek a tervek szerint márciusban, az idei CeBIT táján kerülnek kereskedelmi forgalomba. A Mobile MediaSafe VSV 2 egy újabb hordozható médialejátszó, melynek 30 gigabájtos merevlemeze az átlagosnál több forrásból tölthető fel tartalommal. Az eszköz rendelkezik USB 2.0 interfésszel, képes AV-bemenetére csatlakoztatott eszközökről (műholdvevőről, videofelvevőről, kameráról stb.) VGA vagy QVGA felbontású videót, valamint hangot rögzíteni, ezenkívül CF, SD, MMC és MS memóriakártyákat is tud másolni. Mindemellett beépített mikrofonja révén használható diktafonként, és FM rádióvevőjéről szintén vehető fel adás (AAC formátumban). Az eszköz a következő formátumok lejátszását támogatja átkódolás nélkül:

  • állóképek: JPG, BMP, RAW (CRW, NEF, ORF, RAF, TIFF);
  • videók: Motion JPEG (320x240 pixel felbontásig), MPEG-1 (352x240 pixelig), MPEG-4 (MP4, 720x480 pixelig), DivX 5.x (720x480 pixelig);
  • hang: MP3, WMA, WMA DRM 10, AAC, WAV.

A megjelenítéshez egy 3,5 hüvelyk képátlójú színes kijelző áll rendelkezésre, áramellátásról egy 2200 mAh-s lítium-polimer akkumulátor gondoskodik legfeljebb 10 órán át. A Mobile MediaSafe VSV 2 mérete 11,3 x 7,3 x 2,6 cm, tömege 235 gramm. Ára 500 euró körül alakul, mely a szükséges kábeleken kívül egy infrás távirányítót is magában foglal.

A kábelek hossza a jelminőség megőrzése érdekében korlátozott, ami akkor okoz kellemetlenséget, ha például a PC és a kivetítő között juszt is nagyobb távolságot kellene áthidalni. Ezen segíthet a Hama két jelerősítője, melyek a csillapítás és más tényezők függvényében regenerálják a jelet – mivel digitális adatátvitelről van szó, elvileg veszteség nélkül. Az adatok szerint a távolság a készülékekkel 30 méterig növelhető, sőt, jó minőségű kábelek használatakor elvileg még feljebb tolható a maximum.

A felbontás 60 Hz-es képfrissítés mellett legfeljebb 1920x1200 pixel lehet. A HDMI csatolós változat 480i, 480p, 720p, 1080i és 1080p felbontásokat, a DVI csatolós modell pedig VGA, SVGA, XGA, SXGA és UXGA felbontásokat támogat. Az erősítő a képernyők azonosítását végző eljárások számára transzparens eszközként viselkedik. Mindkét modell ajánlott ára 149 euró.

Végezetül megemlítendő a Hama egyik PC-s kiegészítője, melynek az az érdekessége, hogy három USB 2.0 portot kínáló hubként, valamint Bluetooth adapterként is használható. Az eszköz az 1.2-es specifikáció értelmében Bluetooth-eszközök felé 723 kbps adatátviteli sebességet nyújt; Class 2 besorolásának megfelelően hatósugara 10 méter. Az eszköz 25 eurós áron kerül piacra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés