Hirdetés

CES: GeCube-multimédia

A tajvani Gigabyte csoporthoz tartozó Info-Tek Corporation GeCube márkanévvel fémjelzett videokártyái mindeddig megfizethető árú, esetenként különleges paramétereket felvonultató megoldásokként éltek a köztudatban. Hazánkban ezt a márkanevet máig elsősorban a cég által forgalmazott grafikus kártyákkal hozzák összefüggésbe, jóllehet a GeCube más piacokon is jelen van, illetve jelen kíván lenni, ezt a törekvést támasztják alá a Las Vegas-i CES alkalmával bemutatott új termékei is.

A tajvani cég a hordozható médialejátszók piacára kíván betörni Multimedia2GO PMP100 típusjelzésű készülékével, mely egy jól bevált koncepcióra építő, beépített merevlemezzel, és 3,6 inches képátlójú, 320x240 pixeles felbontású TFT-vel rendelkező lejátszó. A 20 gigabájt kapacitású, 1,8 hüvelykes merevlemezzel ellátott lejátszó MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX és XviD videókat, MP3, WMA és WAV hangfájlokat a JPEG formátumú fotókat kezel. A Compact Flash Type I/II kártyafoglalattal ellátott eszköz lítiumion akkumulátora négy órányi folyamatos mozgóképlejátszásra elegendő árammal rendelkezik, zenehallgatás során ugyanez az áramforrás körülbelül nyolc óráig bírja ellátni a Multimedia2GO PMP100-at.

Ennél valamivel kevesebb információ áll rendelkezésre a vállalat „Digital Photo Frame” elnevezésű eszközéről, melyet 7 hüvelykes, 16:9-es képarányú kijelzőjének köszönhetően már nem lehet zsebbe gyömöszölni. A lejátszóról a kijelző méretén túl egyelőre csak annyit tudni, hogy 120 GB-os, 2,5 hüvelykes merevlemezes háttértárral érkezik majd, lesz rajta egy 7 az 1-ben kártyaolvasó, és az elterjedt zeneformátumok mellett fotót és többféle tömörített mozgóképet is kezel majd.

Nem a lejátszás, hanem a felvétel lesz az elsődleges funkciója a GC-PVR100-as típusjelzést viselő hordozható videofelvevőnek, mely bármilyen 2,5 hüvelykes merevlemezt fogadhat, melyre integrált MPEG-4 enkóderének köszönhetően képes valós időben, 30 képkocka/másodperces sebességgel maximum 720x480 felbontású mozgóképet rögzíteni. A 6 az 1-ben kártyaolvasóval felszerelt eszköz MPEG-4 SP, MPEG-4 ASP és DivX tömörítésű videókat képes visszajátszani, illetve JPEG képeket tud megjeleníteni A/V portján. A GC-PVR100 a specifikációk alapján hangot lejátszani nem tud. A felvevő úgynevezett USB-OTG porttal rendelkezik, azaz különböző USB-s eszközökről (jellemzően digitális kamerákról) a számítógép közbeiktatása nélkül átmenthető a tartalom a Gecube készülékére.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés