Hirdetés

Újabb médialejátszókat jelentett be a SanDisk


Sansa e200

A SanDisk a Las Vegas-i CES kiállításon jelentette be új médialejátszóit, melyek a tervek szerint március végén kerülnek az üzletekbe. A Sansa e200 mindössze 4,4 x 8,9 x 1,3 cm-es méretéhez a kisebb merevlemezes lejátszókat utolérő tárkapacitás tartozhat, ugyanis a beépített flash memória típustól függően 2, 4 vagy 6 GB-os lehet, így (128 kbps bitrátával számolva) akár 128 órányi zene tárolható rajta. Ha ez nem lenne elég, a készülék microSD memóriakártya fogadására is képes.


Sansa c100

A Sansa e200-on MP3 és WMA (DRM) audiofájlok szólaltathatók meg, 1,8 colos színes kijelzőjén állóképek és egyelőre nem pontosított formátumú videók is megjeleníthetők. Hangfelvétel a beépített mikrofonról, illetve az FM rádióból is rögzíthető. Az energiaellátásról cserélhető Li-ion akkumulátor gondoskodik; a ház ellenálló, de könnyű titánötvözetből készült. A lejátszó ajánlott ára kapacitástól függően 200, 250, illetve 300 dollár.

Kisebb, 1,2 colos, ám ugyancsak színes kijelzővel érkezik a Sansa c100. Ebből a modellből sem marad ki az FM rádió, a diktafon és képnézegető funkció, a WMA- és MP3-kompatibilitás, ám ez esetben csak 1 vagy 2 GB tárhely áll rendelkezésre 120, illetve 170 dollárért cserébe. Ez a lejátszó egyetlen standard AAA méretű elemből táplálkozik; nagyobb testvérével ellentétben nélkülözi a memóriakártya-foglalatot és videózási lehetőséget sem kínál.

Mindkét típus rendelkezik equalizerrel, USB 2.0 interfésszel, illetve egy univerzális csatlakozóval, melyen keresztül különféle kiegészítők (hangszórós dokkolóegységek stb.) kapcsolhatók a lejátszóra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés