Hirdetés

Sokoldalú adattároló a Hama kínálatában

A Hama bemutatta optikai meghajtót tartalmazó, többfunkciós DataSafe készülékeinek legújabb típusát. A Mobile DataSafe III SE DVD képes memóriakártyák tartalmát önállóan CD-re vagy DVD-re rögzíteni, médialejátszóként is funkcionál, USB 2.0 portján keresztül számítógépre csatlakoztatva pedig külső optikai egységként, illetve kártyaolvasóként használható.

A Hama szerint az új vezérlőchipek nemcsak a különféle formátumokkal való kompatibilitáson javítottak az előző generációhoz képest, de a korongok írási sebességét is gyorsabbá tették – konkrét adatokat azonban sajnos egyelőre nem közölt. Az eszköz CD-R/RW, illetve DVD±R/RW lemezeket tud írni; a memóriakártyák közül a CF, Microdrive, SD, MMC, SM és MS formátumok összesen 16 változatát kezeli, az xD-Picture-höz pedig a mellékelt adapter használható.

Az új DataSafe JPEG képek megjelenítését, MPEG-1/2 tömörítésű videók és MP3 hangfájlok lejátszását biztosítja, ehhez a feladathoz sztereó audiokimenettel, illetve NTSC- és PAL-konform videokimenettel rendelkezik. A készülék mellé infrás távirányító, 2200 mAh-s lítiumion akkumulátor, tápadapter és hordtok is jár, és a szoftverkörítés sem mondható rossznak. A Ulead PhotoImpact XL SE és Photo Explorer 8.5 SE képek rendszerezését és szerkesztését könnyíti meg, a PC Inspector Smart Recovery elveszett(nek hitt) adatok helyreállításában segít, míg a Ulead DVD MovieFactory Suite segítségével multimédiás anyagok szerkeszthetők és írhatók optikai lemezre. A Mobile DataSafe III SE DVD ajánlott ára Németországban 360 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés