Hirdetés

Hangtompító Asus módra

A gyártó által SilentCool technológiára keresztelt passzív hűtésű videokártyával jelentkezett a világ egyik legnagyobb videokártya-szállítója, a tajvani Asus. A cég kínálatában eddig is számos egyedi kiépítésű grafikus megoldás szerepelt, ugyanakkor az NVIDIA NV43-as kódjelű grafikus processzorára épülő Extreme N6600GT Silencer a gyártó első, kizárólag passzív hűtést kapott nagyteljesítményű videokártyája.

Az Asus Extreme N6600GT Silencerhez hasonló termékekből kis túlzással Dunát lehetne rekeszteni, ahogy az otthoni PC-építők a teljesítmény mellett egyre inkább a halk üzemet helyezik előtérbe a különböző komponensek kiválasztásánál. A kártya ugyanakkor még így is tud újat mutatni a legtöbb felhasználónak, kezdve mindjárt a hűtés kialakításával, mely két egymásra merőleges, elforgatható bordából áll. A szokatlan megoldás – megfelelő házhűtéssel kiegészítve – a gyártó szerint a konkurencia termékein található hűtőknél lényegesen jobb hűtési teljesítményre képes.


A SilentCool technológiát kamatoztató Asus Extreme N6600GT Silencer a tervek szerint még a nyáron piacra kerül, így az Asus új passzív hűtését az első vásárlók még kánikulai melegben tehetik próbára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés