Hirdetés

Asus noteszek erősebb grafikus processzorral

Az Asus a korábbi megoldásoknál erősebb grafikus vezérlővel látja el új noteszgépeit: az A6VA szériában a Centrino (Sonoma) platform elengedhetetlen alkotóelemei, az 533 MHz-es rendszerbusszal szerelt Pentium M processzor, az i915PM chipset és a Wi-Fi interfész mellé most ATI Mobility Radeon X700 grafikus chip társul. Az egyéni felhasználók, illetve kis- és középvállalkozások számára egyaránt ajánlott notebookok 15,4 colos, 1280x800 képpont felbontású, széles Color Shine kijelzővel rendelkeznek, amely fölött egy 1,3 megapixeles minikamera is helyet kapott.

Az A6VA-Q025H jelzésű modell egy Pentium M 740 processzort, egy 80 GB-os merevlemezt és 512 MB DDR2 memóriát tartalmaz. Az A6VA-Q026H típusszámot viselő konfigurációnak egy Pentium M 750 CPU, egy 100 GB-os winchester és 2 x 512 MB, kétcsatornás üzemmódban hajtott DDR2 memória képezi részét.

Mindkét típus tartalmaz kétrétegű DVD-ket író optikai meghajtót, 4 az 1-ben kártyaolvasót, a vezeték nélküli kommunikációhoz pedig a 802.11b/g szabványú vezérlőn kívül Bluetooth port is rendelkezésre áll. A grafikus processzor 128 MB video-RAM-mal gazdálkodik. A függőleges szkrollozást is megkönnyítő érintőpad előtt található multimédiás vezérlőgombokkal az Audio DJ szolgáltatás vehető igénybe, amely az operációs rendszer indítása nélkül teszi lehetővé a zenehallgatást.

A júliusban piacra kerülő új modellekhez a Windows XP Home-on kívül irodai, vírusirtó és multimédiás szoftverek járnak, s szokásos tartozékként említendő a mellékelt optikai egér és táska is. A noteszek tömege 2,9 kilogramm, akkumulátoros üzemidejük átlagosan 4 óráig terjed, de a Power4 Gear+ funkcióval többféle energiagazdálkodási profil is meghatározható.

A kétéves garancia a vásárlást követő 90 napon belül további egy évvel hosszabbítható meg. A kisebbik modell ajánlott nettó ára 1119 euró, míg a nagyobbikért adók nélkül 1379 eurót kell kiadni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés