Hirdetés

Hamisított Verbatim DVD-k Magyarországon?

Számos jel arra utal, hogy silány minőségű, hamisított írható DVD-k kerültek a magyar piacra Verbatim márkajelzés alatt, ezért a vásárlásnál nem árt körültekintően eljárni, még akkor is, ha a lemezt „megbízható” forrásból szerzi be a vevő – figyelmeztet a cdgrab.hu weboldal.

Az írható DVD-k piacán az egyik legmegbízhatóbb márkaként számontartott Verbatim 8-szoros tempóval írható, 25-ös csomagban árult DVD-R szabványú lemezeihez külsőre hasonlító példányok az eredeti lemezekhez képest lényegesen rosszabb paraméterekkel rendelkeznek, ráadásul a hamisított gyártókód miatt az írók nem a lemez tulajdonságainak megfelelő írási stratégiával kezelik a nyersanyagot, így a megírt DVD-k hibaaránya átlag feletti lehet.


Mint két tojás - Forrás: cdgrab.hu

A hamisnak vélt kiszerelés, illetve a nyers lemezek ugyanakkor több apró külső jegyben különböznek az eredeti, jó minőségű Verbatim lemezektől. A cdgrab.hu weboldalon megjelent írás részletesen – a csomagolástól kezdve a nyersanyag szitázásáig –, fotókkal illusztrálva taglalja ezeket a különbségeket, így aki a közeli jövőben bárhol vásárolni kíván a 25-ös csomagban árusított, 8-szorosan írható Verbatim DVD-R lemezekből, annak mindenképpen ajánlott előbb az oldalon tájékozódni.

Az értesülést egyelőre sem a Verbatim lemezek hivatalos hazai importőre, sem maga a gyártó nem kommentálta. A jelenség a gyártó többi termékét nem érinti.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés