Hirdetés

Hálózatba köthető rádió a Freecomtól

Augusztusban kerül piacra a Freecom hálózatba csatlakoztatható rádiója, a MusicPal. A készülék alkalmas számítógépeken megosztott zenék lejátszására, ugyanakkor működéséhez nem feltétlenül szükséges PC – a helyi hálózatban elérhető UPnP-kompatibilis tárolóegységen, médiaszerveren lévő fájlokhoz is hozzáfér, és egy routeren keresztül a Shoutcast vagy vTuner katalógusok igénybevételével internetes rádióadások vételét is lehetővé teszi.

Az eszköz tetszés szerint vezetékes Ethernet vagy vezeték nélküli 802.11b/g interfészén keresztül köthető hálózatba, utóbbi esetben WEP, WPA, WPA2 titkosítást lehet beállítani. Az MP3 és WAV formátumú médiafolyamokat támogatja, melyek megszólaltathatók egyetlen 3 wattos hangszóróján, illetve jack és RCA sztereó kimeneteinek köszönhetően fejhallgatón, külső hangfalszetten vagy hifi-berendezésen is. További funkciói között találjuk az órát és ébresztést, valamint RSS információk fogadását. A megjelenítéshez egy 128x64 pixeles kijelző áll rendelkezésre.

A hátsó csatlakozópanelen egy USB előkészítés is látható, így valószínűleg később lesz olyan változat is, mely rákapcsolt pendrive-ok, egyéb tárolóeszközök tartalmát is le tudja játszani; a frissíthető, Linux-alapú firmware révén pedig elviekben akár a támogatott formátumok köre is bővülhet – minderre azonban egyelőre nem tett ígéretet a cég. A MusicPal 129 eurós áron már most előrendelhető a Freecom honlapján.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés