Hirdetés

CeBIT: Megújult tárolóegységek a Buffalótól

Kis- és középvállalkozásoknak ajánlja ráncfelvarráson átesett, immár TeraStation Pro II néven érkező hálózati tárolóegységét a Buffalo. A CeBIT-en bemutatott modell zárható előlapja mögött négy darab, egyszerűen cserélhető Serial ATA merevlemez kap helyet 1 vagy 2 TB összkapacitással. A meghajtók használhatók JBOD, RAID 0, 1, 5 és újdonságként RAID 1+0 üzemmódban is. A tároló Gigabit Ethernet interfészén keresztül csatlakozik a hálózathoz, két USB 2.0 portja révén pedig a tárhely növelésére vagy biztonsági másolatok készítésére nyílik lehetőség. Az eszköz beépített FTP-szerverrel bír, emellett támogatja az Active Directoryt, melynek köszönhetően felhasználókra és csoportjaikra vonatkozó adatokat, szabályokat tud átvenni. A kliensek adatainak biztonsági mentését a Memeo AutoBackup nevű szoftvere segíti. A TeraStation Pro II szünetmentes tápegységhez is hozzákapcsolható. Az 1 TB-os változat ajánlott ára 843, a 2 TB-osé 1547 euró; mindkettő márciusban kerül az üzletekbe.

Ugyancsak hálózati csatolású (Gigabit Ethernet porttal felszerelt), ám otthoni használatra szánt tároló a TeraStation Live. A négy SATA merevlemezt tartalmazó, szintén JBOD, RAID 0, 1, 5, és 1+0 üzemmódokat ismerő eszköz FTP szerveren kívül kétféle médiaszervert is magában foglal. A Mediabolic szoftverének köszönhetően a hálózatban található DLNA-kompatibilis médiaadapterekkel, lejátszókkal lehet életre kelteni a Buffalo tárolón lévő tartalmakat, míg az iTunes szerver az Apple által készített médialejátszó szoftvert szolgálja ki. A Direct Copy funkció USB portra kapcsolt kamera vagy külső tároló fájljait másolja közvetlenül a TeraStationre; emellett az USB használható tárhelynagyobbításra vagy nyomtató csatlakoztatására is. A TeraStation Live áprilisban kerül piacra, 1 TB kapacitással 655, 2 TB-tal pedig 1071 eurós ajánlott áron.

Az előbbiekkel azonos tárhelyet, de nagyobb sebességet ígér a DriveStation Quattro. Ez az eszköz alapvetően az eSATA előnyeit aknázza ki, bár a rajta tárolt adatokhoz lassabb USB 2.0 porton keresztül is hozzá lehet férni. Négy Serial ATA merevlemezt tartalmaz, fejenként 16 MB gyorsítótárral. Öt üzemmód vehető igénybe: JBOD, RAID 0 és 1, Spanning, valamint RAID 5; meghibásodás, illetve lemezcsere után a vezérlő gondoskodik a kötetek automatikus rekonstrukciójáról. A Secure LockWare szoftverrel egyes állományok, könyvtárak vagy akár a teljes tároló titkosítható, biztonsági mentések készítését pedig itt is a Memeo AutoBackup könnyíti meg. A DriveStation Quattro 1 és 2 TB-os változata 655 és 1071 eurós ajánlott áron jelenik meg március folyamán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés