Hirdetés

Internetes rádiókat is befog a Yuraku új médialejátszója

A szingapúri Yuraku világszerte ebben a hónapban dobja piacra hordozható zene- és videolejátszóját, amelynek érdekessége, hogy vezeték nélküli hálózati interfésze révén internetes rádióadókat vagy egy helyi PC-n megosztott zenéket is lehet vele hallgatni. A Yur.Beat Fusion Stream nevű készülék ugyanakkor jóval kisebb a hasonló funkciókat kínáló eszközök zöménél, mérete 84 x 63 x 15 mm, tömege pedig 60 gramm.

A Yur.Beat Fusion Stream a 802.11b/g Wi-Fi szabványokat támogatja (WEP vagy WPA titkosítással is), és egy internetkapcsolattal rendelkező hozzáférési pontra csatlakozva a vTuner.com katalógusban listázott több ezer rádióállomás közül lehet válogatni, akár nyelv, ország vagy műfaj szerint szűrve. Az UPnP protokollal való kompatibilitásnak köszönhetően egy médiaszerveren tárolt hanganyagok is elérhetők a helyi hálózatban. Emellett hagyományos FM rádióvevőt építenek a készülékbe, mely az RDS információkat is fogja.

Az 1 GB saját memóriával rendelkező (microSD kártyával bővíthető) lejátszó MP3, WMA, AAC, OGG, WAV, AIFF formátumú audiofájlokat, valamint WMV és MPEG-4 (SP, ASP) kódolású videókat kezel. Utóbbiakat egy 2,4 hüvelykes, 320x240 pixel felbontású, 262 ezer szín megjelenítésére képes LCD kijelzőn lehet megtekinteni. A gyors adatátvitelt USB 2.0 interfész szolgálja; extraként az elalvás és vekker funkciókkal kiegészített óra említendő. A Li-polimer akkumulátor 4 órányi videózásra vagy 8 órányi netes rádiózásra elegendő, de a saját memóriában tárolt zenéket akár 25 órán keresztül lehet hallgatni. A Yur.Beat Fusion Stream ajánlott ára 169 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés