Hirdetés

Conceptronic eszközök médiatároláshoz és -lejátszáshoz

A Conceptronic június első hetében dobja piacra Grab'n'Go termékcsaládnak a CeBIT alkalmából már bemutatott újdonságait. A CH3WNAS jelű tárolóegység Gigabit Ethernet vagy vezeték nélküli 802.11b/g interfészén keresztül csatlakozik a helyi hálózatra. A beépített 3,5 colos merevlemez kapacitásán túl az eszköz két USB 2.0 portot is rendelkezésre bocsát, melyekre külső tárolók köthetők. FTP szervere mellett a készülék egy DLNA-, illetve UPnP AV-kompatibilis médiaszervert is tartalmaz, így a legtöbb hálózati médialejátszó közvetlenül el tudja érni a rajta tárolt képeket, videókat és zenéket. A webes kezelőfelületen egyebek mellett beállíthatók az egyes felhasználók jogosultságai, és FTP vagy HTTP protokollra alapozó fájlletöltések is előre időzíthetők. A CH3WNAS ára „üresen” 150 euró, de 250, 320, 400 és 500 GB-os merevlemezzel is forgalomba kerül.

Az előbbitől eltérően nincs Wi-Fi interfésze, csak Gigabit Ethernet portja a CH3SNAS jelű tárolónak, mely azonban két 3,5 colos winchesternek is helyet ad. A SATA meghajtók különálló kötetekként, továbbá JBOD, RAID 0 vagy RAID 1 üzemmódokban használhatók. Az eszköz felkínálja a fenti modellnél leírt funkciókat, melyeket egy iTunes médiaszerverrel fejel meg. Egyetlen USB csatolója nem külső tárolók, hanem nyomtatók csatlakoztatását, hálózatban történő megosztását szolgálja. A merevlemez nélküli kivitel ára 190 euró, de 500 GB-tól 1,5 TB-ig terjedő változatokban is megjelenik.

A Conceptronic eszközök más gyártók termékeivel is együttműködnek, de persze az iménti két hálózati tároló kiegészítőjeként is használható a C54WMBP médialejátszó. Ebből is kitalálható, hogy az eszköz hálózati (Fast Ethernet és 802.11b/g) interfésszel bír. Saját tárkapacitása nincs, USB portjára azonban csatlakoztatható merevlemez, pendrive vagy akár memóriakártya-olvasó. A kezelt formátumok között találjuk az MPEG-1/2/4, XviD, MP3, WMA, AC3, AAC, WAV, JPEG, GIF, TIFF és BMP fájlokat (ezeket egy DLNA/UPnP-kompatibilis médiaszerveren közvetlenül el tudja érni), a számítógépen tárolt WMV és OGG fájlokat azonban csak átkódolás után tudja lejátszani. Mindemellett online rádióadók vételére is módot ad. A készülék kompatibilis a PAL és NTSC szabványokkal; kompozit, S-Video, Scart és komponens videokimeneteket, illetve sztereó analóg és 5.1 csatornás optikai SPDIF audiokimenetet találunk rajta. Kezelni távirányító és képernyőmenü segítségével lehet. A C54WMP ajánlott ára 180 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés