Hirdetés

Giada i53 Mini PC – a karcsú HTPC ezúttal Ivy Bridge belsőt kapott

A Giada legújabb miniszámítógépe, az i53 első pillantásra sokaknak ismerős lehet, és ez nem véletlen, hiszen a fekete és fehér színben is elérhető ház a múltban már AMD Brazos (például E-450-es APU) és Intel Atom platformoknak is otthont adott, de most a gyártó úgy gondolta, itt az ideje egy erőteljesebb konfigurációt is felvenni a kínálatba.


[+]

Az új i53 belsejében már egy Intel Ivy Bridge processzor lapul. A HM76 Express lapka mellé Core i3, i5 és i7 igényelhető. Rendszermemóriából az egyetlen SO-DIMM foglalatban alapesetben 2 GB került, ez igény esetén egy maximum 4 GB kapacitású modulra cserélhető. Mivel egy SO-DIMM foglalat van, így hiába kétcsatornás a memóriavezérlő, ebből csak egy csatorna lesz kihasználható. Az adatok tárolását egy 2,5”-es merevlemez végzi, ennek mérete 320 vagy 500 GB-os lehet. A megjelenítésről természetesen a processzorba integrált HD Graphics 4000 grafikus vezérlő gondoskodik. A szűkös beltér következtében a dedikált VGA-ról le kell mondani.


[+]

A termék hátoldalán minden szükséges csatlakozó megtalálható, a sorban többek között a szokásos analóg audioaljzatok, egy USB 3.0-s és négy darab USB 2.0-s port, HDMI, D-Sub, Gigabit Ethernet és egy kártyaolvasó kapott helyet. Természetesen a szokásos Bluetooth és IEEE 802.11n-es Wi-Fi adapterek sem hiányoznak. A 192 x 155 x 26 mm-es szerkezetet elsősorban HTPC-nek szánja a gyártó, ezért a csomag egy távirányítót is tartalmaz. A Giada 30 wattban maximalizálta a fogyasztást.


[+]

A Giada i53 Mini PC Intel Ivy Bridge Core i5 processzorral, 4 GB memóriával és 500 GB-os HDD-vel 520 dollárba fog kerülni. Tengerentúli érkezése még ebben a hónapban esedékes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Giada

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés