Hirdetés

Giada i35V Mini PC – atomos, de olcsó

Ebben a hónapban már több Giada Mini PC-t is bemutattunk, legutóbb a beágyazott rendszerekbe szánt AMD processzorral szerelt A51-et, előtte pedig egy Cedar Trail platformra épülő masinát, a i35G-t jártuk körbe, amit a biztonság kedvéért egy 512 MB-os NVIDIA GeForce GT 610 dedikált VGA-val is megtámogattak a tervezők. Most viszont így a nyár végén gyorsan bejelentettek még egy számítógépet, az i35V-t, amely nem véletlenül mutat névrokonságot az imént taglalt összeállítással.


[+]

Az i35V-ben is ugyan az a központi egység, egy 1,86 GHz-en ketyegő Intel Atom D2500 processzor található, mint az i35G-ben, viszont jelen esetben dedikált GPU hiányában nem tiltották le a processzorban lévő IGP-t. Ez utóbbi köztudottan vérszegény megoldás, de a Giada ezt az összeállítást elsősorban egyszerű irodai gépnek, illetve másodlagos asztali PC-nek szánja, amely feladatkörök elvégzésére többé-kevésbé elégséges lehet.

Egyetlen SO-DIMM foglalatában 2 GB 1066 MHz-es DDR3 modul lapul, ennek kapacitása maximum 4 GB-ig bővíthető. Ami azonban szokatlan, hogy a mindössze 1 hüvelyk széles masinában nem 2,5”-es HDD vagy SDD került, hanem egy 32 GB-os mSATA csatolós SSD, amely bár nem rendelkezik túl sok tárterülettel, de legalább gyorsan, csendben, és roppant alacsony fogyasztás mellett teszi a dolgát, így a Giada a komplett rendszer összfogyasztását 24 wattban maximalizálta. Csatlakozók tekintetében minden elvárható aljzatot megkapunk, a specifikációban 5 darab USB port, HDMI és D-Sub videokimenet, analóg és digitális (S/PDIF) hangkimenet és Gigabit Ethernet (RJ-45) olvasható, valamint egy kártyaolvasó is az alapfelszereltség része.

A Giada Mini PC i35V vételára fentebb taglalt kiépítésben 168 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Giada

Előzmények

Hirdetés