Hirdetés

Lenyűgöző lett a Cooler Master Cosmos II ház, de az ára is csillagászati

A Cooler Master valóra váltotta ígéretét a Cosmos II ház január 3-i megjelenési dátuma kapcsán, hiszen ma hivatalosan is megjelent a nyár óta várt óriás, és ezzel azonos időpontban a neki szánt microsite is elérhető lett. Nem véletlen az óriás szó használata, hiszen a Cosmos II 344 x 704 x 664 mm-es méretei minden oldalról nézve meghaladják a korábbi Cosmos és Stacker házak ugyanezen paramétereit, így a gyártónál egy új kategóriát hoztak létre neki, Ultra Tower néven. Nem csak a méretek gigantikusak, hanem a maga 22 kg-os üres tömegével is rekordot dönt az új Cosmos lak, tehát nem kifejezetten LAN party barát kasztniról beszélünk, hacsak nincs a kéznél folyamatosan egy targonca vagy néhány, költöztetéssel foglakozó ismerős. Az éjfekete ház váza acél ötvözet, a burkolat és az autók ajtajához hasonló módon nyíló oldallapok alumíniumból készültek.


[+]

A Cosmos II Micro-ATX, ATX, E-ATX, XL-ATX és SSI CEB/EEB méretű alaplapok fogadására képes, processzorhűtőből 190 mm magas, grafikus vezérlőből pedig maximum 385 mm hosszúságú darabok jöhetnek szóba. A tápegység elhelyezését a ház aljában oldották meg, így szükség esetén felülre kerülhet a vízhűtésünk (maximum 240 mm hosszú) radiátora, de igény szerint alul is elhelyezhető még egy ugyanekkora hőleadó, de a tömlők a házon kívülre is kivezethetők – az erre szolgáló gumival bélelt nyílások megtalálhatók a hátoldalon valamint az alaplap tálcáján is. Sőt, ha jobban szemügyre vesszük, akkor a ház belsejében rengeteg szerelő- és kábel elvezetésére szolgáló nyílást találunk, mindegyik gumival bélelve.


[+]

Tárolók, optikai meghajtók és egyéb eszközök beszerelésére bőséges hely áll rendelkezésre. Az 5,25"-es méretű helyekből a lehúzható előlap mögött összesen három darabot találunk, míg a 3,5"-es fiókból nem kevesebb, mint 13 darabnak alakítottak ki helyet. Utóbbiból kettő darab érhető el kívülről az említett előlap lenyitásakor, de ezen valójában dokkolóként funkcionálnak, így a biztonság kedvéért kulccsal való biztonsági rögzítést is kaptak. A 2,5"-es tárolókról sem lehet megfeledkezni 2012-ben, így ezeket a maradék 11 darab 3,5"-es fiókot átalakítva lehet elhelyezni. A merevlemezek hűtésére külön gondot fordított a gyártó, így az alsó rackekre két darab 120 mm-es légkavarót aggattak (max. 1200 rpm és 17 dB(A)). A középen elhelyezett rackek hűtése is megoldható, amennyiben a ház előlapja mögé egy opcionálisan beszerezhető 120 mm-es ventilátort szerelünk.


[+]

A szellőzésről további ventilátorok (összesen 10 darab) használatával gondoskodhatunk. Az oldallapra két darab 120 mm-es, a hátoldalra egy 120 vagy 140 mm-es, míg a ház tetejére egy darab 200 vagy két darab 140, esetleg három darab 120 mm-es átmérőjű légkavaró helyezhető. A ház belsejében kialakítottak még egy ventilátor rögzítési pontot, amin egy 120 mm-es darabnak akad még egy kiadó hely. A ventilátorok fordulatszáma négy csoportba osztva szabályozható az előlap és a tető találkozásánál elhelyezett vezérlőpulton. A szélgépek LED-es világítása is itt kapcsolható le, és itt foglal helyet a bekapcsoló és reset gomb is. Az előlapi I/O csatlakozópanel sem hiányzik, összesen négy darab USB 2.0-s és két darab USB 3.0-s, illetve egy eSATA és két jack aljzattal képviselteti magát. A vezérlőpult és az I/O panel az előlapi fiókokhoz hasonlóan egy elcsúsztatható fedél mögé vannak elrejtve, ezzel megőrizve a letisztult dizájnt, melynek részei a fogantyúként is funkcionáló tetősínek.


[+]

A szerszám nélkül szerelhető Cooler Master Cosmos II két év garanciával 349,99 eurós áron kerül a boltokba, így a ház jogosan nevezhetne a legdrágább, sorozatgyártásba került PC házak díjára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés