Hirdetés

Visszahozza az nvtray folyamatot az új GeForce driver

A WHQL minősítésű, 388.43-as meghajtó megkapta a Doom VFR-hez való profilt is.

Az NVIDIA elérhetővé tette a WHQL aláírással rendelkező 388.43-as meghajtót, amely a Doom VFR című VR játékokhoz kínál profilt. Emellett az Escape from Tarkov és a Claybook című alkotások 3D Vision támogatást kaptak úgynevezett "fair" minősítés mellett.

A meghajtó két hibát is korrigált, aminek hála a Wolfenstein 2: The New Colossus című játék mostantól összeomlások nélkül is játszható Optimus konfigurációval, illetve az NVIDIA vezérlőpultja sem fog lefagyni vagy összeomlani, ha a felhasználó klónozott módban futó kijelzőn választja ki a "With the Nvidia Settings" opciót az Adjust Video Color Settings menüben.

Lényeges változás, még hogy az NVIDIA visszahozta a 385.41-es meghajtóban száműzött nvtray folyamatot, ugyanis rengeteg felhasználó követelte a korábban megszokott állapot helyreállítását. Mint ismeretes az nvtray azért felel, hogy a felhasználó egy értesítési területen megjelenő ikon segítségével bizonyos beállításokat elvégezhessen anélkül is, hogy meg kellene nyitni az eszközillesztő vezérlőpultját. Az NVIDIA ettől azért akart megválni, mert a teljes szoftvercsomagjuk erőforrásigénye mára nagyon magasnak mondható, így némi erőforrás felszabadítása érdekében az amúgy nélkülözhető nvtray folyamat kivágása célszerűnek tűnt.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről, illetve elérhető a GeForce Experience-en keresztül.

Az eszközillesztő a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 400, 500, 600, 700, 900, 1000 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.17.0524-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-oknál a notebookgyártók döntésétől függ, hogy az adott gépre telepíthető-e a hivatalos meghajtó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés