Izmos GeForce GTX 275 a Galaxytól

A Galaxy – jó szokásához híven – nem szokványos megoldást épített az NVIDIA múlt héten bejelentett, GeForce GTX 275 típusú modelljére. Az 55 nm-es gyártástechnológiával készülő, GT200 kódnevű grafikus processzorral szerelt kártya a zöldek ajánlásához képest némileg megemelt, 650, 1475 és 2400 MHz-es mag-, shader- és effektív memória-órajelen üzemel.


Fotó: Expreview

A 240 stream processzorral és 80 textúrázó csatornával rendelkező, DirectX 10-zel kompatibilis grafikus processzor hőmérsékletét az Arctic Cooling által fejlesztett Accelero Xtreme típusú hűtő fogja vissza. Az alumíniumlamellákból álló, öt darab hővezető csővel felszerelt bordát három 9 cm-es ventilátor hűti, melyek 2000 fordulat/perces motorral dolgoznak. A GT200 lapka tápellátását egy négyfázisú, CPL-4-50 típusjelzéssel ellátott digitális PWM vezérlő biztosítja, a 896 MB kapacitású, 0,8 ns-os GDDR3 memóriát pedig egy kétfázisú áramkör működteti. A vállalat közleménye szerint az átdolgozott energiaellátásnak köszönhetően a rendszer rendkívül jól tuningolható.


Fotó: Expreview

A PCI Express 2.0 csatolóval érkező kártyára egy DVI, egy HDMI és egy tévékimenetet szereltek a tervezők. A termék mellé az Xtreme Tuner tuningszoftver is jár, melynek használatával a ventilátorok vezérlése tökéletesen megoldható, emellett lehetőség van a módosított BIOS-ok beégetésére is. Ha az előbbi eljárás nem sikerülne tökéletesen, a második BIOS képes életre kelteni a kártyát, ami komoly segítséget jelent a felhasználónak.


Fotó: Expreview [+]

A Galaxy GeForce GTX 275 OverClock Edition még ebben a hónapban elstartol, az ára viszont még nem ismert. A gyártó egyelőre nem tervez az NVIDIA friss modelljéből referenciaváltozatot, mert a zöldek által ajánlott listaáron annyira kevés a haszonkulcs, hogy nincs értelme a terméket forgalmazni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés