Hirdetés

Egyedi felépítésű GeForce GTS 250 modellek a Sparkle-től

A Sparkle nem a referenciamodell átmatricázását választotta legújabb GeForce GTS 250-es grafikus kártyáinak elkészítésekor, hanem a teljes áttervezés mellett döntött. A módosított, fekete színű nyomtatott áramköri lapra erősebb és több fázissal rendelkező tápáramkör került, ez lehetővé tette, hogy az órajeleket is módosítsák. A referenciamodell 738 MHz-es mag- és 1836 MHz-es shaderórajeléhez képes mindkét típus 761, illetve 1911 MHz-es értékekkel rendelkezik. A 256 bites memóriabuszon az X250-es esetében 512 MB-nyi, az X250G-n pedig már 1 GB-nyi GDDR3-as chip található. Órajelük szintén eltér az NVIDIA ajánlásától, a Sparkle egészen 2322 MHz-ig hajszolta őket.

A grafikus processzor hűtése is egyedi megoldásra épül. A Calibre Dual Fly Fan System teljes egészében rézből készült, a termelődött hő eloszlatásáról két hővezető cső és a lamellák gondoskodnak. A hatékonyság növelése érdekében a legyezőszerű kialakítású hűtőn két ventilátor is helyet kapott, amelyek – a felépítésükből adódóan – a nyomtatott áramköri lapon található alkatrészeket is képesek hűteni.

A Sparkle saját fejlesztésű tuningszoftvert is mellékel a csomaghoz. A SPA Tune képes módosítani a grafikus proceszor, a shaderek és a memóriák órajeleit is, valamint visszajelzést nyújt a GPU hőmérsékletéről és a ventilátor fordulatszámáról. Lehetőség van többféle profil készítésére és elmentésére, így a teljesítményre kihegyezett beállítás mellé egy energiatakarékosabb profil is készíthető. Mindkét kártya támogatja az NVIDIA nemrégiben bemutatkozott 3D Stereo technológiáját, és természetesen a PhysX-szel és CUDA-val is kompatibilisak, kimeneteik között D-Sub, DVI és HDMI csatlakozó is található.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés