Hirdetés

Kis étvágyú Galaxy GeForce 9800 GT készült

Hamarosan a Galaxy kínálatában is fellelhetők lesznek a külső tápcsatlakozót nem igénylő, alacsony fogyasztású NVIDIA GeForce 9800 GT modellek. A gyártó kétféle változatot is készít, amelyek a fedélzeti memória mennyiségében térnek el egymástól. Az egyiken 512 MB-nyi, a másikon összesen 1 GB-nyi GDDR3-as chip található, a memória  a – referenciamodellhez hasonlóan – effektív 1800 MHz-es órajelen jár.


Fotó: VR-Zone

A grafikus mag az 55 nm-es gyártástechnológiával készült G92b, ami 112 shader egységet tartalmaz, a fogyasztás csökkentése érdekében pedig alacsonyabb feszültségen működik. Emiatt az órajele elmarad az NVIDIA ajánlásától, 600 helyett csak 550 MHz-en dolgozik.


Fotó: VR-Zone

A két Galaxy kártya megjelenésében is eltér egymástól. A kevesebb memóriával ellátott változaton egy egyszerű, ventilátorral megtámogatott borda gondoskodik a grafikus processzor és a többi alkatrész hűtéséről, az 1 GB-os modellen már a kártya egészét befedő hűtési megoldást találni. A kimenetek között D-Sub, DVI és HDMI port kapott helyet, valamint mindkét verzió rendelkezik SLI csatlakozóval is. A megjelenésük pontos ideje egyelőre ismeretlen, és árukról sem érkezett még információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés