Fujitsu blog: mini munkaállomás virtuális valósághoz

A Celsius W570power+ a kompakt méretet és halk üzemet ötvözi nagy teljesítménnyel.

A virtuális valóság headsetek a játékok és a szórakozás világából indultak, de számos más technológiai megoldáshoz hasonlóan az ipari, vállalati szférában is van létjogosultságuk. Hiszen milyen hasznos lehet egy terméket, gépet, épületet még azelőtt vitruálisan körbejárni, mielőtt jóváhagynánk az elkészítését, megépítését, de mondjuk egy tumor elemzésében is hatékony eszköz lehet a VR, és biztos van még számos lehetséges felhasználási területe.


[+]

Ezekre fókuszál új munkaállomásával a Fujitsu. A Celsius W570power+ munkaállomás egyik érdekessége, hogy nagyon kompakt, térfogata mindössze 21 liter. Az új, kicsi ház 375 mm magas, 304 mm mély és 180 mm széles, előlapján a vékony (optikai meghajtónak) és normál 5,25 hüvelykes meghajtóhelyen felül számos sok további csatlakozó van: két-két USB 3.0 és USB 2.0, egy USB 3.1 Type-C, hang ki- és bemenet, illetve SD kártyaolvasó. A mellettük lévő, rácsos panelt leszedve még két 3,5 hüvelykes meghajtóhely tárul fel. Az oldalfalak egy ügyes retesz meghúzása után nyithatóak, de hogy ezt ne tehesse meg bárki, kulcsos zár beépítésére is készítettek elő helyet.


[+]

Belül C236 chipkészletes alaplapot találunk, ami LGA1151 foglalatában hatodik és hetedik generációs Core i vagy Xeon E3-1200 v6 processzorokat fogad, négy memóriaaljzatába pedig akár ECC-s DDR4 modulokat is tehetünk. A grafikus kártyákat hosszú PCI Express 3.0 x16 foglalat várja, legfeljebb 240 mm hosszúkat tehetünk be, így a csúcskategóriás, Pascal architektúrás NVIDIA Quadro P4000 is befér. Az alaplap alatt két további 3,5 hüvelykes meghajtóhely található, van még egy 2,5 hüvelykes hely a processzorhűtő előtt, illetve M.2 aljzat is található az alaplapon SSD-nek.


[+]

A szellőzést szerveres szokáshoz híven az elöl be, hátul ki elrendezéshez igazították, ezt követi a 400 wattos táp is. A hűtést nagyon halkra hangolták, alacsony terhelésen csak 18 dB-en duruzsol, de nyilván egy komolyabb grafikus alrendszerrel és négymagos, nyolcszálas processzorral jobban felpörög. A Fujitsu Celsius W570power+ szállítása világszerte májusban kezdődik.

Azóta történt

Előzmények