Fujitsu blog: World Tour 2017

A korábbiaknál is nagyobb, több helyszínt érintő, világ körüli turnéra indultak a Fujitsu technológiai megoldásai.

Immár tizedik éve rendezi meg a japán vállalat a Fujitsu World Tour eseményt. A nagyszabású, öt földrészt, huszonöt országot és huszonnyolc várost érintő roadshow nyilvános, bárki megtekintheti a Fujitsu vívmányait, részt vehet az érdekfeszítő előadásokon, technológiai bemutatókon.


[+]

Az idei sorozat fő témája a „co-creation”, aminek a lényege, hogyan egymástól korábban teljesen független területek kapcsolódnak össze és fejlesztenek együtt a Fujitsuval partnerségben, ezzel valóban újszerű technológiai vívmányokat hozva létre. Különösen érdekes téma ez most, a digitális forradalom idején, amikor minden vállalat a hálózat, a felhő, a digitalizálás felé igyekszik, az emberek munkáját megkönnyítő, vagy akár teljesen kiváltó mesterséges intelligenciáról pedig úgy beszélnek szakmai berkekben, mintha már készen is lenne, csak a bevetésre várna; a Fujitsu például „kulcsrakész” AI szolgáltatást kínál, amiről már többször írtunk is blogunkban.

A Fujitsu World Tour hat nagy téma köré csoportosítva mutatja be a technológiai vívmányokat a nagyközönségnek: Workplace Anywhere – hogyan változnak, mobilizálódnak az informatikai eszközöket igénylő munkahelyek; hipercsatlakoztatott világ – ahol a hálózat és a felhő a minden; a digitális világ infrastruktúrája – a gigantikus mennyiségben begyűjtött adatok és információk tengerében való eligazodás lehetőségei; kiberbiztonság – mert nem az a kérdés, hogy támadni fognak-e a hálózaton, hanem az, hogy mikor; mesterséges intelligencia – ami meghatározza a jövőt; a dolgok internete (IoT) – mert itt többről van szó, mint pár mobilra kötött kütyüről.


[+]

A roadshow március 9-én, Santa Clarából, az Egyesült Államokból indult, a tavasz és a nyár folyamán tizenegy európai helyszínt is érint, de sajnos Magyarországra nem látogat el; valószínűleg az előző évek gyakorlatához hasonlóan egy kisebb roadshow-val azért majd készül a hazai képviselet. Aki viszont a fenti helyszínek valamelyikén tartózkodik az adott napon és érdeklik az informatika vívmányai, annak érdemes lehet beiktatni a programjába.

Azóta történt

Előzmények