Fujitsu blog: bemutatkozott a legkisebb szerver

A belépőszintű PRIMERGY TX1320 M3 az új, egyprocesszoros szervercsalád legkompaktabb tagja.

Néhány hete rántotta le a leplet legújabb belépőszintű szervercsaládjáról a Fujitsu. Az egyprocesszoros, Xeon E3-1200 v6 vagy szintén Kaby Lake-E családba tartozó, Celeron, Pentium és Core i lapkákat alkalmazó megoldások között a legkisebb a PRIMERGY TX1320 M3. Mindössze 340 mm magas, 399 mm mély és 98 mm széles, így akár egy polcon, az irattartók mellett is elfér. Az akár négymagos, nyolcszálas processzor mellé 64 GB memória, négy alacsony profilú, PCI Express 3.0 bővítőkártya és akár nyolc hot-swap rendszerű, 2,5 hüvelykes merevlemez is tehető, a 450 wattos táp pedig redundáns, menet közben, leállás nélkül cserélhető, hatásfoka pedig különösen magas, eléri a 94%-ot. A kiváló tápnak, az Intel platform alacsony fogyasztásának és a továbbfejlesztett, Cool-safe szellőzési technológiának köszönhetően az újdonságok különösen halkan üzemelnek.

Ha teljes magasságú bővítőkártyákra lenne szükségünk a kis szerverben, akkor a PRIMERGY TX1310 M3 a nekünk való. A fenti modellel azonos hardveralapokra épül, de gépháza 180 mm széles, a nemrégiben bemutatott Celsius W570power+ virtuális valóság munkaállomással rokon. Itt már valamivel kevesebb meghajtóhelyünk van, de a két belső és a négy előlap mögötti 3,5 hüvelykes állás segítségével is megfelelő RAID tömb építhető fel.

A termékcsalád legkomolyabb tagja, a PRIMERGY TX1330 M3 szintén torony kialakítású, de 483 mm magas és 495 mm mély, ennek köszönhetően akár 240 mm hússzú, teljes magasságú grafikus kártyákat vagy egyéb bővítőkártyákat is bele lehet tenni. Merevlemezből rengeteget, akár huszonnégy darab 2,5 hüvelykest is telepíthetünk a megfelelő előlapi foglalatokba, 3,5 hüvelykesből 12 darab a maximum, amiből már elég szép RAID tömb építhető fel. A PRIMERGY TX1330 M3 a megfelelő konzol segítségével rack szekrénybe is beépíthető, de az ilyen elhelyezéshez célszerűbb lehet a PRIMERGY RX1330 M3. Az 1U magas fiókos megoldás is egy Kaby Lake-E processzort, 64 GB memóriát és 450 wattos, redundáns tápegységet fogad. Adattárból tíz darab 2,5 hüvelykes vagy négy darab 3,5 hüvelykes a maximum.

„A nagy teljesítményű PRIMERGY modellek új generációja megfizethetővé és elérhetővé teszi a legfrissebb technológiát a kis- és középvállalatok számára. Ezek a szerverek az üzleti igényekkel együtt bővíthetők, a processzor- és a memóriafejlesztés legújabb vívmányaival dolgoznak, és biztonságosan tárolják az adatokat. A sziklaszilárd teljesítménnyel párosuló alacsonyabb üzemeltetési költség a PRIMERGY márka védjegye. Minden egyes új generációval javítjuk a hatékonyságot és csökkentjük az energiafogyasztást az újabb processzoroknak, a tápegységek fejlődésének és a Fujitsu Cool-safe Advanced Thermal Design technológiájának köszönhetően. Ez utóbbi optimalizálja a rendszer hűtését, és csökkenti az üzem közbeni zajszintet – a PRIMERGY szerver így nagyszerű választás bármilyen vállalat számára” – nyilatkozta Olivier Delachapelle, a Fujitsu nagyvállalati üzletágának vezetője és adatközponti kategóriáért felelős vezetője az EMEIA-régióban.

Azóta történt

Előzmények