Hirdetés

Fotón az AMD Socket FM1-es Llano referencia alaplapja

Az Llano kódnevű APU asztali Lynx elnevezésű platformjának Socket FM1-es foglalatát már korábban megmutattuk az olvasóknak. Most az alaplapon a sor, melyről eddig nem túl sok információ látott napvilágot.


(forrás: VR-Zone) [+]

A fenti, AMD által tervezett referencia tesztlap szokás szerint meglehetősen fapados hatást kelt. A PWM egy kisebb passzív bordát, míg a chipset egyetlen tagja (FCH - Fusion Controller HUB) egy kisebb aktív hűtést kapott. A bővítő slotok egy PCI, két darab x4-es, és egy x16-os PCI Express slotban merülnek ki. A majdani APU dual-channel memóriavezérlőjéhez négy DIMM slot található az alaplapon, melyekben maximum DDR3-1866-os memóriák pakolhatóak. Az Llano GPU-ja által generált képkockákat az alaplapra integrált D-SUB, HDMI és DisplayPort kimeneten keresztül küldhetjük a megjelenítőre.



A Hudson FCH család specifikációi [+]

Az alaplap a Hudson-D3 nevű FCH-ra épül, mely a chipsetek világában elsőként kapott natív USB 3.0 támogatást. A Hudson-D2 esetében erről majd le kell mondanunk. A PWM öt analóg fázist vonultat fel, melynek minden bizonnyal nem okoz különösebb problémát a maximum 100 wattos TDP-vel rendelkező APU-k tápellátása. A hűtő felfogatási pontjainak elrendezése nagyon hasonló az AM2 óta bevezetett, és azóta sem módosított szabványhoz. Sajnos a kép nem ad lehetőséget a pontos mérésre, de elképzelhető, hogy az AM2, AM2+ és AM3 kompatibilis hűtők minden gond nélkül rögzíthetőek lesznek az FM1-es foglalatú alaplapokra is.

A boltok polcaira is felkerülő modellek szállingózására a hónap végén kezdődő Computex-en lehet számítani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés