Hirdetés

Pontos dátumok a Bulldozer és a Llano megjelenéséről

Szinte nemhogy hét, de lassan már nap sem telik el anélkül, hogy ne derülne ki valami új információ az érkezőben lévő AMD processzorokkal kapcsolatban. Tegnap már említettük, hogy a Zambezi kódnevű, első asztali, AM3+ tokozású Bulldozerki mellé készült chipkészlet rajtja a közelgő Computex-re tehető. Ennek pontos napja az újabb információk szerint június 1. lesz. Szintén ezen a napon kerülnek hivatalosan bejelentésre a Sabine platformra épülő notebook-ok, melyekben már mobil Llano APU látja el a központi végrehajtó szerepét. Ezen felül itt a komplett 2011-es VISION termékvonalat is ismertetni fogja az AMD.

A következő időpont és helyszín június 7., Los Angeles. A dátum választás nem véletlen, hisz ekkor kerül megrendezésre immáron tizenhetedik alkalommal az E3, ami a játékipari rendezvények éves csúcspontja. Itt rántják le először hivatalosan is a leplet a Scorpius platform fő összetevőjének számító AMD FX-ről, amely valójában az asztali Bulldozer processzorok összefoglaló márkaneve lesz.


[+]

A harmadik dátum június 13. Ezen a napon kezdetét veszi az első Fusion Developer Summit, mely fejlesztőcsalogató konferencia elsősorban a heterogén módon történő programozás, és ezzel párhuzamosan az OpenCL lesz a fő téma. Itt jó néhány különböző, az imént említett megoldásokat kiaknázó szoftverről hullhat majd le a lepel.

Végül egy nappal később Seattle-ben a Client Launch Event nevű rendezvényen már teljes egészében elrajtol mindkét Llano APU-ra alapozó rendszer. Név szerint az asztali FM1 foglalatra és tokozásra épülő Lynx, valamint a már említett Sabine lesz a rajtrácsra felsorakoztatva. Ez utóbbi a Socket FS1-es tokozásban tartalmazza majd a 32 nm-es négymagos APU-t.


[+]

Az asztali Llano-val kapcsolatos hír, hogy a GPU-ja több, alsó és középkategóriás Radeon kártyával is képes lesz hibrid CrossFire módban együttműködni.

Emlékeztetőül: a legerősebb APU 400 darab shader processzorral rendelkezik majd. Ennek a neve HD 6550 lesz. Ennél gyengébb lesz a 320 egységgel felvértezett HD 6530, míg a HD 6410 esetében 160 shader processzorról lesz majd szó. Arról egyelőre semmilyen információ nincsen, hogy a LucidLogix Virtu megoldásához hasonlóan, energiatakarékossági okokból a nagyobb Radeon kártyák lekapcsolását támogatni fogja-e a platform.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés