Hirdetés

Érkezőben az AM3+ foglalatos ASUS Sabertooth

Korábban már részletesen beszámoltunk az AMD meglehetősen sűrű júniusi programjáról, amely a Bulldozer és Llano kódnevű termékek körül fog forogni. Most az előbbihez érkezett egy alaplap, illetve hozzá kapcsolódóan némi információ és képi anyag. Az Asus csúcskategóriás Sabertooth 990FX a TUF széria (The Ultimate Force) egyik képviselője lesz. A TUF-okat masszív igénybevételre tervezték amihez megfelelő komponensek is szükségesek, így a Sabertoothra a katonai szabványoknak is megfelelő kondenzátorok, tekercsek, MOSFET-ek kerülnek, illetve minderre a gyártó 5 év garanciát vállal.

Asus TUF Sabertooth 990FX
Asus TUF Sabertooth 990FX

Ebből a szériából ezidáig kizárólag inteles megoldások láttak napvilágot, de a gyártó most valamilyen okból úgy döntött, hogy az AMD felé is nyit. Ennek az eredménye lett a csúcs 990FX chipkészletre épülő modell. A DIGI+ vezérlésű 8+2 fázisú VRM egy méretesebb passzív hűtést kapott.

Az Asus licencelte az NVIDIA SLI technológiáját, így a CrossFire mellett már a GeForce-okból összeállítható többkártyás rendszerről sem kell lemondanunk. Ezekhez két kártya esetén x16/x16, három esetén pedig x16/x8/x8 PCIe sáv konfigurációk állhatnak majd a felhasználó rendelkezésére.

Specifikációk Specifikációk
Specifikációk (forrás: DonanimHaber) [+]

A termék részeltes specifikációjáról korábban már mi is hírt adtunk, azonban annál valamivel részletesebb és pontosabb adatokat tartalmazó információk kerültek a DonanimHaber birtokába.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés