Hirdetés

Asus A4G: új multimédiás noteszgép-sorozat

Az A4G széria révén új multimédiás noteszgépekkel gyarapodik az Asus termékválasztéka. A notebook nemcsak erős processzorral és grafikus vezérlővel rendelkezik, de olyan, a zene és videó élvezetét elősegítő jellemzőkkel is bír, mint a WXGA (1280x800 pixel) felbontású, 16:10 arányú kijelző vagy a négy hangszóróból és egy szerény mélynyomóból álló beépített hangrendszer.

A sorozatot bevezető két típus egyaránt Mobile Pentium 4 538 processzorra (3,2 GHz, 1 MB L2-cache, 533 MHz FSB) épül, 64 MB memória fölött diszponáló ATI Mobility Radeon 9700 GPU-t és 512 MB rendszermemóriát tartalmaz. A modellek a merevlemez kapacitásában (60 és 80 GB) és az operációs rendszerben (Windows XP Home, illetve Professional) különböznek, de 4-szeres sebességű DVD-író mindkettőben megtalálható. Átlagos terhelés mellett az akkumulátor 3 órás üzemidőt biztosít; a gyártó Power4Gear+ energiamenedzsment-szoftvere segítségével több profil is beállítható a nagy teljesítménytől a hosszú üzemidőig.

DVD-k, CD-k és médiafájlok lejátszásához nem szükséges elindítani a Windowst, a noteszgépen található kezelőgombok segítségével választhatjuk ki a forrást és vezérelhetjük lejátszást. Hálózati kapcsolódáshoz modem, Fast Ethernet és 802.11b szabványú vezeték nélküli interfész áll rendelkezésre, más eszközök csatlakoztatásához VGA és S-Video kimenet, négy USB 2.0, egy párhuzamos, egy FireWire és egy infravörös port, továbbá egy PCMCIA-foglalat biztosított.

A kisebb merevlemezzel, Home operációs rendszerrel megjelenő modell ajánlott kiskereskedelmi ára 1399 euró, nagyobb testvérét pedig 1599 euróért lehet kapni.

A közeledő karácsonyra való tekintettel az Asus piacra dob egy noteszkülönlegességet is: az M5Ne sorozaton alapuló, fehér színű White Xmas Edition limitált darabszámban jelenik meg. A sub-notebook 12,1 hüvelykes kijelzője XGA (1024x768 pixeles) felbontást nyújt. A gép szíve egy Dothan magos Pentium M 745 processzor, amely mellett 512 MB RAM teljesít szolgálatot. A merevlemez 80 GB kapacitású, és a kis méret ellenére nem kell nélkülözni a DVD-írót sem. A notesz mindössze 1,5 kilogrammot nyom, vastagsága pedig 21, ill. 29 mm (elöl/hátul).

Az 1799 eurós ár Windows XP Professional operációs rendszert, egy optikai egeret és egy hordtáskát is magában foglal, a megajándékozottakat pedig egyedi boot-képernyő köszönti az ünnepen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés