Hirdetés

A DTK a szubnoteszek piacán erősít

Az új DTK Fortis-12W szubnotebook a Centrino platform köré épül. A két kilogramm alatti kategóriában induló versenyző 292 mm szélessége és 230 mm mélysége 32 mm vastagsággal társul. Ezekbe a fizikai méretekbe egy 12,1 hüvelykes WXGA (1280x800 pixel felbontású) kijelző fért, a rendszer összhangjáról az Intel 855GME chipset gondoskodik. A vastagság megbocsátható, ha tekintetbe vesszük a beépített DVD/CD-RW kombó optikai meghajtót.

A csatlakozók sorában – a szokásosokon felül – FireWire-t és S-Video-t találunk, a kártyaolvasó pedig négyféle flash tárolóval boldogul. A gép a későbbiekben Bluetooth porttal is bővíthető, ha az Intel Pro/Wireless 2200 révén biztosított Wi-Fi nem szolgálná ki teljesen a vezeték nélküli kommunikáció iráni vágyunkat. Az áramellátás feladatát egy 4000 mAh-s akkumulátor látja el. Érdekes multimédiás képesség, hogy a bekapcsológomb melletti "P" gombbal a Windows betöltése nélkül nézhetünk DVD-t, fotókat, vagy hallgathatunk CD-t, MP3-at.

A Fortis-12W alapkiépítésben 1 MB másodszintű cache-sel ellátott, 1,5 GHz-es, Banias magos Pentium M processzort és 256 MB DDR RAM-ot tartalmaz. Az adatok tárolásáért egy 40 GB kapacitású, 5400 rpm fordulatszámú winchester felel 8 MB cache-sel. A Windows XP Home magyar verzióját a gépen előtelepítve találjuk. A végfelhasználói árcímke bruttó 347 500 forintot mutat, a szubnoteszre a gyártó két év garanciát vállal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés