Hirdetés

Exemode kamkorder a tengerek turistáinak

Még a közelmúltban is csak úgy lehetett víz alatti mozgóképeket készíteni, ha az ember bumfordi műanyag tokba csomagolta a kameráját, ám mára ez megváltozott, hiszen egyre több gyártó jelentkezik vízálló kamkorderekkel. Sőt nem csak a top cégek boszorkánykonyháiban készülnek ilyen eszközök, hiszen itt van például az abszolút másodvonalbeli Exemode a DV5000UW típusjelzésű termékével, amely három méteres mélységig bírja a strapát.

Az eszköz sok különlegességgel nem büszkélkedhet. Bár az 1/2,5 colos CMOS érzékelője első hallásra nem tűnik rossznak, azonban a modell csak maximum HD (1280x720, 30 fps) felbontású felvételek rögzítésére képes. Ezenkívül persze módot ad az állóképek elkészítésére is, maximum öt megapixel erejéig. A 32 MB-os belső memóriája gyakorlatilag semmire sem elég, ám az integrált kártyaolvasó segítségével a tárolókapacitás akár 16 GB-ig bővíthető.

Exemode DV5000UW
Exemode DV5000UW

LCD kijelzője 2,7 hüvelyk képátlójú, és kapott egy négyszeres digitális zoomot is. A felhasználó a fényviszonyoktól függően négyféle beállítás közül választhatja ki a számára legszimpatikusabbat (napos, felhős, fluoreszkáló, lámpa), de ha nem akar ilyesmivel bajlódni, akkor rábízhatja magát az automatikára is. Az USB port mellett helyet kapott a 22 dkg-os terméken egy HDMI csatlakozó is., továbbá az akkumulátora körülbelül két és fél órás üzemidőt biztosít. A modell a Távol-keleten már elérhető, 145 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés