Hirdetés

Az Xtrfy impozáns wireless egérrel készül az év végére

Csúcshardver, egyedi vonalvezetés, teli burkolat, pehelysúly, gusztusos színek, és máris hallhatjuk Deák atyá(i)nk jajveszékelését.

Az Xtrfy manapság már nagyon nem az a cég, ami sok évvel ezelőtt volt, hiszen az utóbbi időben igen korrekt egereket tudhat a portfóliójában, és ha a korábbi tapasztalatainkat vagy a specifikációkat nézzük, az új M8 Wirelessel valószínűleg most sem fognak változtatni a megfinomodott recepten.


[+]

A már előrendelhető státuszban lévő, ötgombos újdonság 118 mm hosszú, 58-60,5 mm széles, illetve 38,5 mm magas, és lukacsok nélkül is csak 55 grammot nyom a mérlegen, amiért jár a piros pont. Igen bíztató ez a kezdet, a legérdekesebb azonban talán az egyedi, szimmetrikus forma, ami elöl mindössze 4 mm-es gombmagassággal rendelkezik, s az ujjbegyeink padhoz számított közelsége elméletben kedvez a precizitásnak, kontrollnak.

[+]

A rágcsáló belsejében természetesen az aktuális csúcsérzékelőnek számító, 400-tól 26 000 cpi-ig skálázódó, 650 ips-os/50 g-s PixArt PAW3395 egység található, melynek LoD-ja 1 és 2 mm között variálható. Persze a paraméterek nagy része réges-rég túlmutat az emberi korlátokon, szóval tulajdonképpen az igazi fejlesztés leginkább az energiatakarékosság lehetne, ám jelen van egy még friss technológia is, a MotionSync, így a szenzor által beolvasott adatok szinkronizálásra kerülnek az USB polling eseményekkel (1000 Hz a maximum amúgy, de a 250 Hz-es lépték kimarad), s ezáltal a mozgatás elvileg konzisztensebbnek érződik.

[+]

A fő klikkek alatt a kurrens slágerkapcsolók, azaz a Kailh GM 8.0-k tanyáznak, melyeknek debouncingját 2, 4, 8 vagy 12 ezredmásodpercre lőhetjük be, és a beállításokkal történő babráláshoz nincs szükség szoftverre. Kis üröm az örömben, hogy a textúrázott középső résszel ellátott görgőkerék encoderének mibenlétét egyelőre sajnos nem ismerjük.

[+]

A vezetékmentes kommunikáció magától értetődő módon 2,4 GHz-es rádiófrekvenciával valósul meg, míg a 300 mAh-s, legfeljebb 75 órás használati idővel kecsegtető akkumulátor körülbelül 2 óráig tartó töltése a madzagos üzemet ugyancsak aktiváló, 1,8 méter hosszúságú Type-C/Type-A parakábellel eszközölhető. Érdekes, hogy ezúttal a csatlakozója oldalt van (mondjuk a rendkívül alacsony front miatt ez volt a leglogikusabb lépés), bár amennyiben a zsinór minősége és flexibilitása eléri az MZ1 RGB-nél látott szintet, egy rossz szavunk nem lehet majd. A képek alapján a hason megtelepedett, lekerekített peremű PTFE tappancsok párosa szintén a normálisabb, nem hajszálvékony fajtából származhat, ráadásul 25 euróért már listázzák a helyükre felapplikálható, 0,6 mm vastagságú üvegpapucsokat.


[+]

A 2 éves garanciával – kompetitíven – 100 euróra árazott, feketében, fehérben, mentazöldben, lilában, valamint szürkeárnyalatos ("Retro") kivitelben készülő kurzorkergető várhatóan november vége felé debütál, és dobozából egy toldóadapter is az ölünkbe fog hullani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Xtrfy

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés