Hirdetés

Szeptemberben érkeznek a Sony CFexpress Type-A memóriakártyái

Az új formátum kezdetben kétféle kapacitással lesz elérhető, a japánok továbbá piacra dobják saját CFexpress/SD kártyaolvasójukat is.

Tegnap délután mutatkozott be a Sony Alpha sorozat új videós zászlóshajója, az A7S III, melynek rengeteg újítása mellett sokaknak szemet szúrhatott a CFexpress Type-A memóriakártyák támogatása. Az új formátumú kártyák első példányait szintén a Sony dobja piacra az új váz szeptemberi rajtjával egy időben, kezdetben kétféle kapacitással: a CEA-G80T kódnevű modell 80, a CEA-G160T pedig 160 GB méretű lesz.


[+]

A PCIe 3.0 x1 csatolófelületet használó kártyák 800 és 700 MB/s-os olvasási és írási tempóra lesznek képesek, melyek jól jöhetnek majd akkor, ha ki szeretnénk használni az A7S III 4K120p videómódját, vagy az akár 1000 darab tömörítetlen RAW kép tárolására alkalmas bufferét. Tekintve, hogy a két újdonság a Sony TOUGH szériáját erősíti, elvárhatjuk, hogy ellenálljanak a különféle fizikai behatásoknak, a gyártó állítása szerint pedig ezzel nem is lesz gond, a meghajlástól és leejtéstől biztosan nem kell félnünk, az IP57 minősítésnek hála pedig bizonyos mértékig a víz és a por sem károsíthatja a hővezetőként is funkcionáló külső borítás alatt lapuló biteket.


[+]

A két új kártya tehát szeptembertől lesz megvásárolható, kapacitástól függően 199,99, illetve 399,99 dolláros áron, továbbá ekkor várható a CFexpress Type-A és Type-B, és az SD UHS-II kártyákkal kompatibilis, USB 3.2 Gen2 Type-C csatlakozóval ellátott MRW-G2 kártyaolvasó piacra kerülése is, melynek ára 119,99 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés